SOS! Hogyan lehet munkáltatói igazolást szerezni a bölcsödei felvételhez?
Kislányom lassan 2 és fél éves, én gyesen vagyok, férjem fél éve nem dolgozik. Elbocsájtották, azóta nem talál munkát. Diplomás, de már nem fiatal.
3 gyerekünk van, feléltük a tartalékainkat, mindenféleképpen vissza kell mennem dolgozni.
Beírattam a lányom bölcsibe, de kérnek mindkettőnktől munkáltatói igazolást, ahhoz hogy felvegyék.
Beszéltem az ügyintézővel, azt mondta, hogy a férjemtől nincs igazolás, akkor nem veszik fel a gyereket, akkora a túljelentkezés.
Honnan szerezzek ilyen papírt? Van aki "csak úgy" el tudta intézni?
Nekem nincs ilyen ismerősöm, én multinál dolgozom, örülök, ha engem visszavesznek.
Ha a férjem itthon marad a gyerekkel, még kevésbé tud állást keresni, akkor nem tudjuk fizetni a hitelt, stb.
És ha mondjuk egy hónap múlva lesz csak állása? Akkor sem veszik fel a gyereket,mert épp most nincs munkáltatói igazolása, emiatt itthon kell maradnom még egy évig, mert már év közben sem veszik fel.
Ha elutasítanak a fellebbezéssel érdemes élni?
Teljesen kétségbe vagyok esve:((
Kérjen a férjed igazolást a munkanélküli központtól, hogy állást kereső regisztrált munkanélküli. Ezt szokták méltányolni (átmeneti időre kb. 60 napra, ez megállapodás kérdése), hiszen ha otthon marad a gyerekekkel, akkor nem tudna elmenni az állásinterjúkra.
Amúgy ismerősökön keresztül lehet "ál" munkáltatói igazolást szerezni, de egy vadidegennek nem hiszem, hogy bárki adna, hiszen ez tkp. csalás.
Másik megoldás, ha a férjed vállalkozói igazolványt vált ki, hiszen onnantól kezdve mint vállalkozó, már van munkája, de nem valószínű, hogy ennek a költségei megérnék csak a bölcsis papír miatt (ha amúgy nem dolgozna a vállalkozásban, akkor is felmerülnek fix költségek).
Előző vagyok, még egy dolog jutott eszembe: ha a védőnőtől visztek igazolást, hogy javasolja a bölcsődei felvételt (szociális okok miatt elsősorban, persze), akkor is fel fogják venni, ha nem dolgoznak a szülők. Pl. nálunk a "kisebbségi" szülők gyerekei mind járnak bölcsibe, pedig nem dolgozik egyik szülő sem.
És ha elutasítanak, akkor mindenképp élj a fellebbezéssel!
Köszönöm a válaszokat.
Az óvodába is beírattam, jövő márciusban tölti a 3-at, elutasítottak helyhiány miatt.
Továbbra sincs ötletem, a védőnő már leadta a papírt, hogy rendezett körülmények között él a gyerek, bla bla, most nem írhat olyat, hogy szociálisan rászoruló lenne a lányom.:(
Közben kiderült, hogy lehet, engem sem vesznek vissza:((( Erről elfelejtettek tájékoztatni. Óriási!
Nem én pontoztam le senkit, nem is értem, én tettem fel a kérdést, nekem kellett volna eldöntenem, hogy számomra hasznos volt e válasz, vagy sem.
szerintem a legjobb ha egyenesek vagytok!
elmondod, hogy ez van, kerestek munkát, és amint lesz viszitek az igazolást
nálunk a munkakereső szülőknek 3 hónapot adnak, tehát beszoktatás után 3 hónap türelmi idő van arra, hogy mindketten elhelyezkedjetek.
Köszi az utolsónak is.
Több 100 jelentkező van 30 helyre, bőven van olyan gyerek közül választani ahol mindkét szülő dolgozik.
Nálunk iszonyú a bölcsi és ovi helyzet, lehetetlen bejutni.
Amúgy én is úgy gondolom, hogy inkább nem kéne hazudozni, mert még emiatt utasítanak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!