Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az óvoda kötelezővé teheti,...

Az óvoda kötelezővé teheti, hogy a gyereket haza kell vinni ebéd után, ha a szülő otthon van (pl. munkanélküli, vagy babája van)?

Figyelt kérdés
2012. jún. 6. 06:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
57%
Vannak esetek amikor kötelezhetnek rá. pl ha anyaságin vagy otthon és a legkisebb elmúlt 3 éves akkor igen. 2 hete jártam utána mert van egy 5 és egy 4 éves óvis gyerekem valamint egy másfél éves és egy a hasamban . azért jártam utána mert szóltak kevés a hely. nekem jogosan mondták, a te eseted más. járj utána
2012. jún. 6. 07:47
 12/23 anonim ***** válasza:
11. vagyok. kimaradt a nem. nekem nem jogosan mondták, mert a pici nincs 3 csak másfél
2012. jún. 6. 07:50
 13/23 anonim ***** válasza:
54%

Nálunk is aki nem dolgozik, vagy otthon van kisebb gyerekkel az anyuka, délben el kell hoznia a gyereket, mert 30 fős csoportokban alig férnek el a matracok az alváshoz.

Ez szerintem megérthető, helyhiány miatt örüljön az illető hogy felvették a gyerekét legalább délig. Akik dolgoznak, azoknak egész a gyermek az Oviban!

2012. jún. 6. 07:51
 14/23 anonim ***** válasza:
68%

De igen kötelezővé teheti. Ami nem is baj nem az óvodának szülted a gyereked vagy igen? Nem bántani akarlak, félre ne értsd, de a gyereknek is jobb ha délután már otthon alhat, főleg ha a csoportból sok a dolgozó anyuka, és zsúfoltság van. Nálunk is volt hogy 25 gyerek ott aludt, szó szerint egymás szájában, ez nem egészséges.Vidd reggel, és délben menj érte, ennyi neki is elég még a társaságból.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.

Bocs, de nem kéne ilyen gúnyosan válaszolni! Az én kisfiam egy kis létszámú magánoviba jár. Itt minden maximálisan úgy van, ahogy a gyermek, a szülő igényli. Én eldöntöttem, hogy ebéd után hazaviszem, hisz otthon vagyok a kicsivel. Igen ám, csakhogy nem minden úgy jó, ahogy azt mi kitaláljuk. Ugyanis többen így terveztük, de a srácok már mondták, hogy szeretnének ott aludni, mert a kis barátaik is itt alszanak.

Szóval, ezt a kérdést több oldalról is meg kellnézni. Nem anyukát letámadni, hogy kinek is szülte a gyereket.

Mondjuk mi ezért döntöttünk a magánovi mellett, mert így teljes mértékben a gyermekek igényei vannak figyelembe véve. De tudom, hogy ezt nem mindenki engedheti meg magának. Viszont az állami oviba is jó lenne, ha nem érné hátrány a gyerekeket azért mert tesójavan.

2012. jún. 6. 08:55
 15/23 anonim ***** válasza:
78%

Én kikerestem a törvényt, mikor a lányom oviba ment, semmi erre vonatkozót nem találtam, hogy kötelezhetnek rá. Max finoman megkérhetnek, ugyanis nem úgy vették fel a gyereket, hogy fél 1-ig, hanem teljes óvodai ellátásra.

Nem titkoltam el, hogy van egy kisebb, vittem őt is beíratni, nem volt protekcióm, innentől kezdve az óvoda döntése volt, hogy felveszik a lányomat, akkor vállalják, hogy ellátják.

És hogy nem az óvodának szültem. Nem, de egy 4 éves gyereknek nem biztos hogy a 6-7 hónapos kisöccse és az anyukája a legjobb szórakozás minden áldott nap.

Ennyi erővel én is tudok írni olvasni, akkor nem az iskolának szültem, majd megtanítom itthon és az első második osztályt kihagyja.

2012. jún. 6. 10:21
 16/23 A kérdező kommentje:

Megint hangsúlyozom, hogy nekem nem probléma.Sőt!Én amúgy is haza hoznám.Eddig a 3 év alatt soha senki nem vigyázott a lányomra, tehát most sem szeretném másra sózni.

Pl. én az unokatesómra gondoltam, akinek van otthon egy boltja.Neki is szóltak az oviban, hogy vigye haza.Aztán a vevőkkel mit csináljon egész nap?Vagy.A szomszédunkban 4 felnőtt itthon van, és mégsem hozzák haza a kislányt.Szerintem nem egyenlő így a szülőkkel való bánásmód.

2012. jún. 6. 10:46
 17/23 anonim ***** válasza:
Szerintem fordulj felsőbb szervekhez, kérdezd meg tőlük. Úgy gondolom, hogy ilyet nem lehet kötelezővé tenni. Egyébként érdekes, mert a lányom ovijában soha nem néztek rám ferde szemmel, hogy miért fél 4 körül viszem el a gyerkőcöm, jelzem, már akkor is csak páran vannak a csoportjukban, amin csodálkozom is. De hát így is 6 órában dolgozom, előbb menni érte esélytelen. De úgy látszik ez is ovifüggő. Nekünk akkor szerencsénk van.
2012. jún. 6. 12:01
 18/23 anonim ***** válasza:

17-es vagyok. De ha az unokatesódnak boltja van, akkor dolgozik nem? Nem mindenki engedheti meg magának, hogy alkalmazott dolgozik helyette.... Nem is értem igazából, hogy ilyen helyzetben hogy kötelezhetnék....

És ha én otthon dolgoznék, akkor azt mondanák, hogy vigyem haza a gyereket, mert otthon vagyok? Az már más kérdés, hogy nem a lábam lógatom, hanem dolgozom.

2012. jún. 6. 12:04
 19/23 A kérdező kommentje:

Igen, otthon dolgozik alkalmazott nélkül.Csakhát falun élünk...Itt vannak furi dolgok.

Már ott tartunk, hogy mondtam hozza hozzánk a kislányt, ha muszáj.Csak az nekem is gáz, hogy itt van egy 3 hónapos, egy 3 éves, és még mellé egy 4 éves.Plusz ñéha az egyik szomszéd átküldi az ő 4 évesét, a sógornőm pedig a 6 évesét.Sokszor úgy nézek ki, mint az ovi.

A balhé akkor van, amikor egyik sem akar hazamenni este.Anyukákat riasztom, és mindenki viszi a magáét:D

Most mondja valaki, hogy magamnak szültem, amikor más gyerkőcével is foglalkozok.

2012. jún. 6. 12:41
 20/23 anonim ***** válasza:
Én vagyok az első, és nem gúnyosan írtam, távol áll tőlem. Csak dolgoztam óvodában, és láttam ahogy a kicsik összezsúfolva PRÓBÁLNAK aludni, mert így nem lehet.Ha az egyik megmozdul felkelti a többieket is.
2012. jún. 6. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!