Kinek mennyire fontos hogy új ruhába öltöztesse gyemekét az óvodában?
Anyukám így szokott engem : szép ruha az oviig. Öltözőben játszósruha átvesz, elköszön.
Délután jön, szépruha öltözőszekrényből kivesz, egy sort sopánkodik a kismalac lánya felett, aki szuperul játszott önfeledten a játszós ruhában, majd szépruha felvesz, hazavisz. Otthon otthoni játszós ruha felvesz.
Ez 20 éve volt.
A 2. válaszolóval értek egyet.
Bár annyit hozzátennék, hogy a játszós ruhának sem kell szakadtnak vagy igénytelennek lennie. Múlt heti játszóházas megfigyelésem után. Anyuka a 2 gyerekkel nem úgy nézett ki, mint akik anyagi gondokkal küzdenek, de az ízlésficam elég csúnyán lerontotta az összképet.
Egyáltalán nem fontos.
Szeretem, ha csinosak, jó minőségűek a ruháik, figyelek arra, hogy mit mihez adok rájuk. Nagyon sok csinos, márkás ruhát vettem turkálóból, kéz alól, kaptuk rokonoktól, ismerőstől. Ebből egyáltalán nem csinálok gondot.
Az a lényeg, hogy ne legyen foltos, kopott, szakadt, műszálas ruhát sem adok rájuk, vagy olyat, ami (szerintem) ízléstelen.
Ha a fentieket be akarom tartani, akkor viszont nem elég 3-4 nadrág, inkább a duplája. Mivel pénzem nem lesz több... így marad az, hogy olcsón vásárolok. Legalább nyugodt szívvel selejtezem le a kétszer hordott nadrágot, amit kimoshatatlan fű- és kakaófoltokkal pettyezve hozunk haza.
Bár az én kisfiam még csak bölcsis lesz,de már tudom,hogyan fogom csinálni,és most hogyan csinálom ha a játszótérre megyünk.
Játszótérre normális,tiszta ,szépen kinéző ruhát kap aminek azért nem baj ah homokos lesz,sáros lesz stb. vagyis inkább azt adom amit a turiból vettem,bár igaz nagyon megválogatom a ruháit,mindegyik jó állapotban van,de azért a tudat,hogy 500Ft volt és nem 2000 amikor olyan,mint egy kismalac az jobb.Bölcsibe szép ruhában megyünk,ott átvesszük azt amiben majd játszhat kint is ami ugyanúgy szép,tiszta és jó állapotú,de mondjuk jobban nyúzhatja,nem vadiúj.hazafelé szintén levesszük a játszósat fel azt a ruhát amiben mentünk.Anyukám ugyanígy csinálta :)
Max. addig, amíg reggel beérünk és du. haza, de ennek meg nem sok értelme van, mivel kocsival 5 perc az ovi :)
Ráadásul fiaim vannak, nekik meg azért nincsenek olyan cuccaik, mint pl. lányoknál a habos-babos ruhák :)
Van pár normálisabb nadrágjuk, pólójuk, pulcsijuk, ezeket nem adom rájuk az oviban, hanem inkább átveszik a játszóst, ami nem azt jelenti, hogy ronda, szakadt és foltos, csak olyan, amit már nem sajnálok.
Itthon is egyből átöltözünk, vagyis átvesszük a nadrágot mi is.
Lányom van. Szeretem ha szépen fel ám öltöztetve. Leggings, szoknya, póló, vagy harisnya és kisruha, vagy csajos szabadidő ruha, vagy ha meleg van csak póló és szoknya.
Azért veszem a ruhákat hogy hordja, mindd szép, nincs játszós, és kimenős ruhája.
Csinosan, divatosabb jár, újszerű rihákban, nem zavar ha koszos lesz, kimosom, nem kell rá vigyázia, hisz gyerek.
Tirolban vagy a neten, vagy Bababörzén veszem használtan 300-600 Ft-ért.
Farmert nem szeretem, mert az szerintem kényelmetlen neki játszani.
Pici korában volt itthoni és kimenősnek kinevezett ruhája, de volt amit nem is adtam rá, ezért most már mindd rá adom, azért van hogy hordja, úgy is hamar kinövi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!