Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szeptemberben 3 éves lesz a...

Szeptemberben 3 éves lesz a kislányom. Ma mértem 20kg!?

Figyelt kérdés

[link]

Reggeli : 1dl tej és pár falatot eszik -nem mindíg

Tízórai : gyümölcs vagy joghurt

Ebéd : ma pl kelfőzelék , de mindíg főtt étel

Uzsonna: ekkor kap vmi édeset

Vacsora : tej és vajas kenyér (toast) felvágottal vagy májkrémmel

Van hogy fagyizunk, és rengeteget iszik, gyümölcslevek vízzel pl. Gyümölcsöt nagyon sokat tud enni és minden gyümölcsöt szeret. Tegnap pl 2tálka epret..

Napi 2szer általában kakil is.

Szóval én félek attól hogy duci kislány lesz. Védőnöm szerint megnyúlik majd és nem lesz gond. 4140grammal született,soha nem volt pici))És mindezek mellett tényleg sokat mozog. Főleg ha jó idő van és kint lehet az udvaron, bennt van hogy ülve megnéz egy mesét, vagy hasalva játszik, de a mozgása megvan.

Mi nagyon magasok vagyunk, a Picilányom is magas 104 ruhákat hord.

Szerintetek min változtassunk, hogy ne legyen elhízott felnőtt majd?

Köszönöm a válaszokat!

2012. jún. 2. 11:10
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
72%

Még a legelején válaszoltam, de most az utolsó kommentedhez is írnék.

Barátnőm mindkét kislányát sokáig szoptatta, az egyiket 3 éves koráig, a másokat még most is, ő elmúlt 2 éves.

A nagyobbik inkább csont és bőr, a kisebbik 2 éves inkább husika, de nem annyira mint a lányod.

Ebből arra következtetek, hogy inkább genetika, nem a szoptatáson múlik. A nagy göndör barna, a kicsi kék szemű szőke. Más alkat, más típus:)

Most is azt mondom, hogy figyelni kell a táplálkozásra, kevesebb édesség és gyümölcslé!

2012. jún. 2. 20:43
 32/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm minden választ!

Arra jutottam, hogy a víz ivást fogom szorgalmazni nála.

A szénhidrátjait délelőttre szorítani. A gyümölcsöt nem fogom vissza - nagyon szereti és ennek én örülök. Itthon a kertben van minden.

A mozgása is rendben van.

És csak remélem és megteszek mindent hogy ne legyen elhízott kis gyerek , kamasz. Az az én felelősségem lesz.

2012. jún. 2. 21:57
 33/36 anonim ***** válasza:
kenyeret keveset eszik...az jo...gyerekeknek a pocijuk altalaba nagy...kesob megnyulnak es eltunik..viszont ugy gondolom...a rendszeres napi puding edesseg...es edesitet-szorpos-vizet kap ezek nem igazan jok...en nem adok minden nap edesseget mert raszokik es az nem jo...heti 1-2 max...a gyumolcs az mas eheti...en ugy gondolom az edesseg az sok egy kicsit...
2012. jún. 3. 04:55
 34/36 anonim ***** válasza:

Az én 2,5 évesem is hirtelen pocakosodott meg az elmúlt 4 hónapban, és mivel ő eddig inkább vékony volt (ételallergiás egyébként), én is elkezdtem aggódni.

Mivel amúgy is járunk gasztroenterológushoz, bejelentkeztem hozzá a problémámmal, ami kiderült, hogy csak nekem probléma.

Az én kisfiam jóval többet eszik a te lányodnál, és mivel a tejtermék, tojásos dolgok, hal kilőve, sok egyéb fehérjét és szénhidrátot eszik. (Doki állította össze az étrendet is, annak alapján eszik.)

Azt mondta a doktornő, hogy az én fiam, most azért hízott meg hirtelen, mert január-februárban kórházban voltunk, 1 hétig semmit nem tudott enni, majd 2-3 hétig alig eszegetett, ezért most tartalékol. Azt mondta, ha mozog eleget, nincs probléma, méressem rendszeresen, ha a percentilis kiugró eltérést mutat (jó volt minden hónapban, a steroid miatt (külsőleg kapja, nem belsőleg) rendszeresen nézik), akkor újra vérvételre kell mennünk.

2012. jún. 3. 08:16
 35/36 anonim ***** válasza:

Szia! az én kisfiam szeptemberbe lesz 3 éves,19,5 kg, 104-es ruhákat hord már. Én is aggódtam h duci, de próbáld meg egyszer úgy nézni, mintha kívülálló lennél. Azt döntsd el, hogy hurkás-e vagy sem. A kisfiam unokanővére 2 évesen volt 23 kg. NA , ő tényleg duci volt, az orvos is szólt nekik.

Az én kisfiam is ugyan úgy eszik mint a Te kislányod.

És ő is állandóan mozog. Simán letekeri bicóval a fél falut úgy h dombon lakunk. Én nem aggódom, nem folyik szét, nem esik nehezére a mozgás (mert akkor nem mozogna, fújtatna), hanem ellenkezőleg, állandóan mozog. Ma pl reggel 9kor kelt fel, ezért már délután nem aludt, este fél 7kor a mamáéktól simán hazatekert. Igaz, 2 perc alatt elaludt (amúgy alszik minden délután még másfél-2 órát, ritka ha nem)

Szerintem ne aggódj.

2012. jún. 13. 23:49
 36/36 anonim ***** válasza:

nálunk is ez a gond a túlsúly..

olyan nehéz,hogy nagyon szeret enni,mégis azon kell agyalni hogy vissza kel fogni,meg mibe van kevesebb kalória..és az ember odafigyel,és mégis elhordják mindennek...

2012. jún. 21. 23:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!