Ovis gyerekek anyukái! Mi erről a véleményetek?
Az oviban, ahová gyermeketek jár volt beszoktatási idő?Ősszel a lányom kezdi az óvodát, és most hallottam, hogy ebben az oviban az ovónők nem igazán szorgalmazzák a "beszoktatást". Nem tudom, hogy ezt pontosan hogy értsem, azt mondják, hogy az első naptól kezdve rögtön ott kell hagyni, nem lehet maradni. Állítólag így könnyebb a gyerekeknek...Nyilván nem azt várom, hogy hetekig, vagy napokig egész nap ott lehessek a gyerekemmel, de úgy gondolom, hogy az első egy-két napon az elég drasztikus, hogy vad idegen környezetben hagyjam ott úgy, hogy az óvónőket sem ismeri még. Kérdem én, hogy így mikor, hogyan tud megfelelően kialakulni a bizalom a gyerekben az ovi és az ovónők felé?
Nektek van hasonló tapasztalatotok? Vagy egyáltalán nem gáz, ha nincsen beszoktatás?
Ez az ovi pedig a városunkban a legjobb, sokan dícsérik, szeretik, szóval nem tudom...
Nálunk múlthéten a szülőin kerek perec közölte az igazgatónő,hogy itt igy megy a beszoktatás:
Első nap gyerek be,anyuka kint ül.
Második nap gyerek be, anyuka elmehet a közelbe sétálni
Harmadik nap gyerek be, anyuka oda megy ahova akar,mobil legyen azért felhangosítva ha extrémen reagál a kölök.
Egyébként szerintem sem garancia semmire egy hosszabb beszoktatás,maximálisan gyerek és ovónőfüggő az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!