Hogy lehet leszoktatni egy 2 évest, hogy csapkodjon, ütögessen, rugdosson?
Ha jó kedve van, élvezi, hogy a másiknak fáj, ha meg hisztizik, akkor azért csinálja.
Alapvetően egy kiegyensúlyozott, mosolygós gyerek, de ha rátör a hiszti, akkor egy kis ördögfióka.
szia!
Nálunk a csípés a gond. Ha valami nem tetszik, hisztizik, akkor csíp.
Büntisarok van, oda kell beállnia. Nem marad ott, jön utánam, de az már tudatosult benne, hogy ez így nem jó. Ha kijön, mondja, hogy "bocsi, nem fogok többet".
Meg még nem szűnt a csípés, de jelentősen ritkult.
Első vagyok, nálunk általában maradnak a sarokban, szerintem azért van, mert a lányom is ott marad, látják a példát. De nem tartom ott őket, csak pár másodpercre, beállítom, ha el akar jönni nem engeden ki tényleg pár másodpercre, hogy rájöjjön hogy nem az van most amit ő akar. Ennyi idősen ez elég szerintem, nem kell 2 percig ott lenni. Lányom már ott van 2-3 percet, neki már kell, mert máshogy nincs értelme.
De most is ki tud találni minden héten valamit:
1. Anyu, beszélgessél már el velem! (kérve)
2. Anyu, lehet már bocsánatkérésezni?
3. beültette a nagy macit a sarokba, és mikor mondtam neki,hogy álljon szépen a sarokba, közölte hogy nem tudok anya, ott ül a maci.
4. Most meg azt monja : Anyu kérdezd meg hogy miért csináltam ezt? (mindig elbeszélgetek vele mielőtt kijöhet a sarokbó, hogy miért állt ott, stb. Bocsi, puszi és mehet játszani)
Kíváncsi leszek a folytatásra. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!