Milyen mértékig normális a hiszti?
Tudom, hogy mindez a kétéves kor velejárója, és azt is, hogy a kistestvér születése sem egyszerű dolog, de amit ma a kisfiam produkált, attól félek, túl megy azon, amit normálisnak lehet nevezni.
Már ebédelni sem nagyon szeretett volna, nem maradt meg a helyén, végül az ölemből ette meg az ebédjét. Nem nagy dolog, tényleg. Utána ő maga ment a kiságy felé, én lefeküdtem mellé egy matracra, megöleltem (mindig így alszik el), amikor egyszer csak eldurrant az agya. Ordítani kezdett, a fejét verte a kiságy szélébe, néha meg lefeküdt és rángatózott. Kivettem, hogy megnyugtassam, erre belém harapott. Nagyon sokára nyugodott meg végül a karomban, összebújva aludtunk el a matracon. Fél óra múlva sírva ébredt, de akkor már könnyen meg tudtam nyugtatni, azóta is alszik.
Nagyon megrémített ez a jelenet, főleg, hogy nem ez az első ilyen eset, pár hónapja már történt hasonló. Van egy két hónapos kishúga, de szerintem túl egyértelmű ráhúzni, hogy ez a baja, mert előtte sem volt egy nyugodt típus. Félek, mert a nagymamám mániás depressziós volt, az anyósom pedig idegbeteg (papírja nincs róla, de nem normális dolgokat művelt egy időben), lehetséges, hogy örökölte a gyenge idegrendszert? Hiszen most semmi nem volt, amin felhúzta volna magát!
Kérlek, ne írjátok, hogy büntessem meg, egyrészt nem hiszek a Szuperdadában, másrészt meg ezt nem azért csinálta, hogy engem bosszantson, szerintem legalább annyira szenvedett tőle, mint én.
Délelőtt nem történt valami ami miatt neheztelt rád? Pl. szeretett volna veled legózni de a babát etetted, vagy felébredt a baba és hamarabb haza kellett mennetek a játszóról? Vagy sokat volt kézben a kicsi?
A testvérféltékenység sok mindent kiválthat a gyerekekből. Türelem, szeretet, és amikor csak lehet kettesben való program, de legalábbis kizárólagos figyelem mikor a kicsi alszik.
Kitartás!
Köszönöm a válaszaitokat!
Sokat gondolkodtam tegnap azon, amit írtatok. Biztos, hogy nagyon feszült szegénykém. Maximális szeretetet és törődést kap tőlünk és a nagyszüleitől is, nagyon odafigyelünk arra, hogy ne szenvedjen hátrányt a kicsi miatt, de ettől még nem lehet neki egyszerű.
Annyira megváltozott az utóbbi időben... Megkomolyodott. Talán nevetségesen hangzik egy kétévesről ilyet írni, pedig igaz. Az utcán nem rohangál el, a boltban nem pakol, szót fogad, tisztán eszik egyedül kanállal, sőt bilizni is nagyon akar, igaz, ez még nem megy száz százalékosan. :) Mindezt azóta, hogy megvan a kicsi, korábban kifejezetten szeleburdi, szófogadatlan kisfiú volt. Most, hogy így leírtam, eszembe jutott, talán ezzel szeretné elérni, hogy azért őt is szeressük továbbra is? Nem tudom, egy ennyi idős képes-e ilyen összetetten gondolkodni. Minden esetre igyekszem még jobban odafigyelni, és megpróbálok visszavenni az elvárásokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!