Tényleg én vagyok a szivtelen anya? 2,5 éves fiam ma produkált az utcán, többi lennt
A csaj aki beszólt az nem ért semmit a gyerekekhez. Mert persze az a legkönnyebb, hogy ha sír, hisztizik felveszed, megkapja amit ő kíván.. Viszont ez a gyerek érdeke? Soha nem fog megtanulni semmit ha minden egyes hisztinél teljesíted a kívánságát. Nem vagy szívtelen sőt! 2,5 éves kisfiú 5 percet tud gyalogolni és kell is neki (mikor máskor tanuljon meg járni szépen illetve mikor erősödjön meg?) Fontos az anyai segítség a gyereknek, de azt te láttod, hogy mikor kell segíteni és mikor nem.
Ha legközelebb láttod küld el a fenébe, hogy foglalkozzon a saját dolgával.
Ilyen beszólogatóssal már én is találkoztam.
Nekem a múlkor azért szólt oda (elég harsányan és csúnyán) egy idős néni az Auchanban, mert a gyerekem a bevásárlókocsiban nagyon kacagott, de nem édesen, hanem azon a csúnya, telitorkos, direkt kiabálós kacagással, amit az egész áruházban lehetett hallani.. és rászóltam, hogy halkabban kislányom!! A néni rámnézett, és megszólalt: "Mit képzel Maga?! Rászólni egy kacagó gyerekre? Mikor olyan ritkán lehet ilyet hallani? Szégyellje magát, bassz.a meg!".. megszólalni se tudtam meglepetésemben... annyira mellbevágott az öreglány mondata. Pedig én nem azt mondtam hogy ne kacagjon, hanem hogy halkabban (és normálisabb hangnemben). :)
Miért pontozzátok le az első válaszolókat?
Különben az 5.-el egyetértek!
Néninek mondani kellett volna ,hogy:vegye fel maga!
Erre jön a válasz:De nem én vagyok az anyja!
Aztán megint te:Akkor minek szól bele?
Van olyan emebertípus akinek"muszáj"beleszóljon:-))
Fiam is valamelyik nap lefeküdt az astoriánál,én meg arrébb mentem és hagytam.Bácsi már épp szólni akart hozzám amikor a gyerekem láthatóan meglepődött hogy ott hagytam és vigyorogva jött utánam.
Ne foglalkozz mással,ha olyan a szitu én még vissza se szólok,sőt ha elég rossz passzban vagyok akkor feltűnően hátat fordítok a beszólonak:-))
Sajnos a mai világban sokszor más dolguk sincs az embreknek, mint másokat figyelni aztán lenézni és beszólni...De bezzeg ha összeesnél máris nem figyelnének, hanem hátat fordítanának...
Az én fiam nagyon szépen ment a babakocsi mellett (amiben a 3 hetes tesó volt). fogta a babakocsit is. egyszer csak elkezdett rohanni én ott hagytam a babakocsit és az út szélinél kaptam el, éppenhogy...rácsaptam a fenekére hirtelen mérgemben, amit nem bántam meg, viszont sokan látták.
Na ekkor jól nekem esett egy nó, hogy milyen b.nkó anya vagyok verem a gyereket. Én meg visszaszóltam, ha maga jött volna autóval és maga elé szalad ki a gyerek, akkor mit szólt volna?? Inkább most sírjon , int később én.
Megjegyzem valahogy meg kell tanulniuk mit hogy szabad. Minden szitu más , de mindegyikből a szülő jön ki rosszul a mások szemében, ha ez a gyerek sírásával jár együtt. Viszont a gyerek okul belőle és ez a fontos.
Volt már hogy én is visszapakoltam egy egész kocsinyi cuccot a boltban, mert a hiszti a tetőfokán volt és beleuntam, hogy nem tudom kezelni. Persze az ő kis csokija is visszakerült a polcra. Iszonyú üvöltéssel jöttünk ki a boltból, ekkor nem hallottam beszólnak e...de érdekes módon ezek után tudott viselkedni a boltban legközelebb.
Nem kell velük törődni a beszólásokkal!!!
Lányom is ezt csinálja mindig.
De a kocsiba se nagyon akar ülni.
Én sem bírom már el, mondjuk csak 13 kg, de akkor sem megy már...
Még nem szóltak be, de egyszer próbálják meg...:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!