3 éves kisgyereknek bokafogós szandi kell még?
Kisfiam 3 éves, még nincs szandija idén, és egy ismerős védőnő azt mondta hogy mindenképpen Falcon cipőt vegyünk neki, mert az fogja bokáját, és nekik az még kell. (látatlanban mondta, nem látta a kisfiamat)
A mostani sportcipője sem fogja a bokáját, meg a tavalyi szandija sem ilyen volt, nem gondoltam erre az az igazság.
De most hogy egy védőnő mondta, elgondolkodtam.
Csak ezek a Falcon cipők jó drágák, meg nekem annyira nem is tetszenek, de ha ilyen kell, akkor megvesszük.
Nektek mi a véleményetek?
Látatlan véleményre én speciel nem adok de ha a helyedben lennék egy ortopédiai beutalóval a szakorvos két perc alatt megmondja az igazat . lehet hogy sok ezret spórolsz és nem gyötör a kétely hogy ártassz a kisfiadnak .
kis utánnajárás a körzeti gyerekorvos beutalót ír aztán időpont kérés az ortopédiára de ha nem jár sok utazással érdemesebb ezt követni .
csak mint jó tanácsként írtam ezt .
Nem csak a Falcon tartja a bokát, találsz olcsóbbat is.
Én még a 4 évesemnek is inkább ilyet veszek. Hogy kell-e, nem tudom, de nekem szimpatikusabb, biztonságosabbnak érzem.
5 éves korig fontos, hogy tartsa a bokáját a cipő, viszont a harántemelő nem jó, mert ellustítja az izmokat, és lúdtalpas lesz a gyerek. A szupináló talpú cipők viszont megelőzik a lúdtalpat.
A Falcon cipőről azt olvastam, hogy harántemelős, ahogy a Siesta is. Sógornőm mindig megvette a Siesta cipőt az unokaöcsémnek, és most, 13 évesen lúdtalpas. Szóval erről ennyit.
Nekünk az ortopéd orvos ajánlotta a harántemelős cipőt, pedig már rég bebizonyosodott, hogy ártalmas a kicsiknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!