Hogyan kell a kullancsot szakszerűen kiszedni? Milyen kullancs riasztót használtok 20 hónapos gyereknek?
Lehet kapni kullancskiszedő csipeszt, azzal a legkönnyebb. Én a terhességem alatt illetve amíg kisebb volt a lányom ezt használtam:
Eddig bevált, egy kullancsunk se volt.
Mindenhol arra hívják fel a figyelmet, hogy nem szabad a kullancsot piszkálni, égetni, bármivel bekenni, mégis ezt tanácsolják sokan még mindig....
Azért nem szabad gyötörni bármilyen módon, mert akkor jóval nagyobb eséllyel öklendezi vissza a béltartalmát a véráramba. Márpedig ha a kullancs fertőzött volt, akkor pont ezt kéne elkerülni! Azt, hogy fertőzött-e, nem látod rajta!
Gyógyszertárban lehet venni kullancskiszedő "kanalat", azzal kell egy határozott mozdulattal kihúzni. Ha a feje bennszakad, az nem akkora baj, mintha a fertőzött béltartalmat visszaöklendezte volna. A beszakadt fejet, mint egy szálkát, kidolgozza s szervezet.
A betegséget okozó kórokozók pedig általában a potrohában/bélrendszerében vannak, ezért azt semmiképp sem szabad nyomogatni, piszkálni!
Nézd meg, itt van róla két videó: [link]
Az a kullancsfertőzésekkel foglalkozó doki, akit én ismerek, azt mondta, simán csipesszel megfogni és egy határozott mozdulattal kihúzni. Ahogy az előttem szóló írta, nem az a gond, ha bent marad esetleg a feje, hanem ha a sok bizgerálás miatt belenyomja a trutyiját az emberbe.
Most vettem Galaktiv Bio-t.
A nadrág szárára fújom, remélem, így is hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!