Kullancs volt a kutyámban, szakszerűen kivettem az egészet, másnapra kopasz,1 cm átmérőjű körön duzzanat?
Nem emlékszem biztosan, hogy pont ott volt e, vagy 5 cm-el odébb és lehet h játék közben a másik kutyám szemfoggal sértette meg? 1 cm-s körben 0 szőr, pici duzzanat, kicsit lilás, a csúcsánál mintha véres lett volna. Ez a szeme fölött van, de mintha a kullancsot odébb szedtem volna ki, elbizpnytalanodtam, nem emlékszem.
Ha kullancsfertőzés, mennyi idő míg előjöhet, tudtommal sokkal hosszabb a lappangási idő, nem?
most volt a híradóban, vagyis múlt héten, hogy ha körülötte bármilyen piros kör, vagy pirosas körszerű pír alakul ki, az fertőzött példány volt valószínűleg.
azonnal vidd orvoshoz!!!
nekem első dolgom lenne!
használtál amúgy ellene vmit?
Nem használunk cseppet, mert évekig használtunk és nem volt jó, többet is kipróbáltunk a legdrágábbtól, az állatorvosunk által ajánlottig. Tavaly ilyenkor volt rajtuk csepp és már fél tucat kullancsot találtunk bennük, idén nincs csepp és ez az első.
Amúgy metaláltam a kullancs helyét odébb és normális, ez meg jól belilult azóta, szval játék közben üthette meg a másik kuty a szemfogával.
Azért a tüneteket nézem, de azt mindig szoktam úgyis figyelni.
Ehhez hasonló elszíneződés a lyme-kór tünete.
Ha Neked jobb, hogy belemennek a kullancsok, mint hogy védekezz ellene, akkor nem tudok mit mondani. Remélem túléli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!