Kisfiam szemüveges és felváltva kell letakarni a szemeit (1:3 arányban), létezik hogy a kancsal szem van tovább letakarva (az hittem ez fordítva van)?
Én is úgy tudom, hogy a rosszabbik szemet kell többet használni, tehát a jobbat gyakrabban takarni.
Nem lehet, hogy a szemfenék vizsgálat alapján mért érték a másik szemnél rosszabb, csak azzal nem kancsalít? A paíron nincs rajta?
Korábban volt már takarva valamelyik szeme? Mert ha igen, akkor nem biztos, hogy a kancsalító szeme a gyöngébb.
De biztos ami biztos, kérdezz rá még egyszer a szemésznél.
4. válaszoló vagyok.
A kancsalságnak nagyon sok formája létezik.
"A kétoldali kancsalság esetén is fixál az egyik, kancsalít a másik szem, azonban ez a szerep felcserélődik, időnként a jobb, máskor a bal szemet érinti. A szemek váltakozó használata következtében azonban nem alakul ki nagyfokú tompalátás. A kancsalító szemen ugyan fellép a képelnyomás (szuppresszió), de amikor újra fixál, akkor ez a másik szemen érvényesül."
Itt tudsz róla bővebben olvasni: [link]
Hát igen, azért gondolom, hogy meg kell bíznunk a szakemberekben, mert a helyzet sokkal bonyolultabb, mint ahogy azt mi laikusok gondoljuk :)
És hogy tűri a fiad a tapaszozást? Lányom két éves, már 3 hónapja takarva van a jobb szeme, de elég nehezen viseli, mindig leszedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!