Akinek volt bárányhimlős a gyereke, mennyi idő után lett újra olyan szép a bőre, mint előtte?
Figyelt kérdés
A pörkök leesése után már szép volt a bőre vagy volt még nyoma annak, hogy hol voltak a pöttyök. Olyan pöttyökre gondolok, amit nem vakart el.
Előre is köszönöm a válaszokat!
2012. máj. 26. 21:23
1/3 anonim válasza:
Lemennek a pöttyök, - pörkösödve, mint egy seb leesnek -, attól függ, hogy mennyire tudta a kicsi megállni, hogy ne vakarja, akkor szépen heg nélkül gyógyul és kb. 2 hét. Ha vakarta és heggel gyógyult, akkor az jóval tovább tart. (rózsaszínes, gödrös is maradhat a seb helye!)
2/3 anonim válasza:
4 hete volt bárányhimlője a fiamnak. Nem vakart el egyet se (nem viszketett neki állítása szerint).
De kicsi fehér foltokként látszik még jó pár pötty helye. Mondjuk lehet azért mert amúgy már barna volt a bőre a pöttyök helyén meg ugye az új bőr még fehér.
A kistesója 7 hónapos, neki 2 hetesek ma a pöttyök, még világosbarnák nincs már tetejük jó egy hete leesett, de még látszik.
Remélem elmúlik.
3/3 anonim válasza:
Szerintem sok múlik egyszerűen a szerencsén vagy az egyéni hajlamon is...Nem elkeserítésnek szánom, de a nagyobbik lányom három éve (!!!) volt bárányhimlős, középsős korában és ugyan a pöttyök 90%-a nyomtalanul eltűnt, de kb. 10nek a mai napig látszik a helye (háton, popsin, sajnos az orrán is van egy). Egyiket sem vakarta el és mindegyiket időben kezelgettük, de hiába ezek egyszerűen ilyen mélyen voltak a bőrrétegekben...:-(Nem feltűnőek persze, kicsit fehérebb hólyagszerűség látszik, de már feladtam a reményt, hogy ezek el fognak tűnni. A kicsinél pont ezért elhatároztam, oltatni fogom mindenképp!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!