Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért csinálja ezt? Szobatiszt...

Miért csinálja ezt? Szobatisztaság?

Figyelt kérdés
Pár napja már tettem fel kérdést merta 3 éves lányom nem tudnám rávenni a bilizésre/wc-re.2 napja csodák csodája fürdés előtt megkérdeztem ráül e a bilire .szó nélkül ráült és pisilt!megtapsoltuk ,matricát kapott.Másnap egész nap bilibe pisilt ,bugyi volt rajta.Ma már nem akart ráülni követelte a pelenkát.és mivel nem adtam vissza rá délig tartogatta a pisit.Ha egyszer képes rá és tudja hogy kell miért nem akar bilizni?mit tegyek?ne adjak rá többet pelenkát?
2012. máj. 26. 19:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Az én lányom(februárban volt 3 éves) is csinálta ezt egy időben,amikor már kezdett szobatiszta lenni a bölcsiben és itthon is nappalra,akkor volt rá példa,kérte a pelust és ráadtam,mondtam neki,de akkor szóljón ha vécéznie kell-ez volt a feltétele annak,hogy kapjon pelust.Mára már szerencsére elhagyta ezt a dolgot,nem kell neki pelenka még a délutáni alváshoz sem,csak éjszakára.Sztem a te lányod se érzi még magát biztonságban,azért kéri még a pelenkát,de hidd el,meg fog érni a szobatisztaságra és akkor már nem kell neki a pelus!Sztem egyfajta "lelki kötődés" is van a gyerekekben a pelenka felé,én legalábbis ezt vettem észre a lányamon,azért nehéz nekik lemondani róla.Csak türelem,eljön az ideje,akkor csak a vécébe vagy bilibe fog a kislányod produkálni!
2012. máj. 26. 20:26
 2/2 anonim ***** válasza:

ez a dac :) rájött, hogy ez már mindig így lesz, így köszöni nem kér belőle.

enyém 2 hétig pisilt be, majd eldurrant az agyam és kiabálva kérdeztem tőle, hogy miért pisil be???? na azóta nincs gondunk.

szégyellem, de úgy látszik a fiamnak ez kellett. egyébként neki 2 hét után esett le, tehát biztos voltam, hogy érett rá. akkor 2 éves, 3 hónapos volt.

nálatok biztos érett már, én nem adnám vissza rá a pelust, mindig beszéld meg vele és gyakran kérdezd

2012. máj. 26. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!