Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt már valakinek a babája...

Volt már valakinek a babája átlagon felülli? és mégis egészséges?!

Figyelt kérdés
kisfiam 19 hónapos 14 kg 86cm és naponta kb 3-4 l szörpöt iszik de keveset eszik éjszaka is iszik sajna kb 1 1.5 l sokan azt mondták h biztos hogy cukros ezért kivizygáltattam de makk egészséges a cukra épp h csak eléri a normál értéket majdnem h alacsony is ez hogy lehet?

#túlsúly #sok-folyadék-ivás
2012. máj. 25. 18:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Azért eszik a kisfiad keveset, mert a szörp elveszi az éhségérzetét.

És valóban, a gyerekkori cukorbetegség kialakulásának az esélye sokszorosára nő, no nem most lesz az, de pár év múlva, ha hajlama is van rá( pl. volt/van a családban cukorbeteg), akkor szinte borítékolható, annak pedig nagyon sok társbetegsége lesz az idő előrehaladtával.

Ha jót akarsz, azonnal állítsd le a szörpről, az én nagyobbik fiam csipkebogyó teát ivott napi 2-3 literrel, a gond az volt, hogy csak rengeteg cukorral itta meg.Aztán 3 évesen kilyukadt az egyik őrlőfoga,az orvos rögtön mondta, hogy sok cukortartalmú folyadék miatt.

Attól a naptól csak vizet kapott, először keveset ivott, pár hét múlva viszont megitta a napi 1 l vizet.Most 5 éves és a vízen kívül egyéb folyadékot nem is akar inni.

A kisebbik fiamat értelemszerűen már az elejétől csak vízzel kínáltam, ő is most 19 hónapos, közel 15 kg és 91 cm, de teljesen egészséges, erős alkatú kisfiú, a méretek miatt ne aggódj:)Viszont a szörpöt vedd el tőle és addig ne is adj egy kortyot sem, amíg meg nem szokja a vizet!

2012. máj. 26. 10:12
 12/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat és a segítséget hát kb 1 éves korában sikerült már vízre szoktatni de aztán sajnos 18 hónaposan korházba került és ott teával itatták csak így szokott vissza a szörpre
2012. máj. 27. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!