Akinél kimaradt a kúszás, lett valami tanulási problémája a gyerkőcnek?
Aha ... nem!
Az átfordulás és a mászás az, ami sokat jelent a gyermek fejlődésének szempontjából..
Az én lányom 1 napot kúszott.. és még sincs baja..
Egyébként, ha pedig probléma lenne fejlődésileg, akkor a kisgyerekeket általában úgy "kezelik", mintha csecsemők lennének.. Megtanítják forgolódni és mászni.. olyan játékokat játszanak velük.
2. vagyok:
Általában a jele a hátránynak az szokott lenni, hogy dadog a gyermek vagy keveri a betűket.
De ez nem most fog kijönni rajta, ha tényleg problémája lesz a nem-kúszás miatt, hanem majd iskolás korában.
Az én lányom se nem kúszott, se nem mászott. Most aggódjak?
Én sem kúsztam és nem is másztam. Soha semmi bajom nem volt a tanulással.
Egyrészt nem a mozgásforma elnevezése a lényeg (kúszás vagy mászás) hanem hogy meglegyen a váltott kéz láb mozgás. Ha megvan, minden okés. (mászásnál tutira megvan, mert máshogy nem lehet mászni)
A másik, hogy a mi dokink erről azt mondta, hogy ez csak statisztikákból leszűrt adat, de a konkrét összefüggést még nem bizonyították be. illetve a másik oldalt nem vizsgálják, tehát egy jó tanuló szüleitől nem kérdezik meg hogy mászott e a gyermek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!