Megtartanátok vagy sem ilyen esetben a háziállatot?
Lányom másfél és most jön a tesó(1,5 hónap).
5 éve vannak degujaink, ezek egy egér féle, de igen nagyok, majdnem mint egy csincsilla. Pár évente 1 elpusztult, majd hoztunk helyette stb... ezek társas lények egyedül képtelenek élni, minidg párban kell lenniük.
Már 2 éve csak 2 volt , majd 1 hónapja elpusztult az egyik, és gyorsan hoztunk másiknak párt két fiatal lányt.
Na mára elpusztult a másik is, így maradt az új két lány.
Most kicsit úgy érzem, szeretnék rajtuk túladni, elajándékozni, mert öket csak azért hoztuk hogy a régi ne legyen egyedül. (mivel ketten vannak és fiatalok tuti jó otthont lehetne nekik szerezni)
Költözünk is, és ketrecük akkora mint egy ruhás szekrény (külön gyártattuk nekik).
DE miért kisgyerek téma?
Lányom imádja öket. Oda húzza a székét és ott beszélget velük, eteti, figyeli akár fél órán keresztül is magyaráz nekik. Szó szerint imádja öket.
Mivel másfél ö külömbséget nem lát köztük, nem veszi észre hogy nem három hanem kettö van, és ha elajndékoznánk mikor az újházba költözünk, fel sem tünne neki hogy oda már nem jönnek velünk.
Ha lányom nem lenne, tuti elajndékoznánk öket, de így hogy ö ennyire imádja nem tudom mi lenne jobb.
Tuti kapom majd, de én a cicámmal vagyok így. Volt már sokszor háziállatom, a mostani cicánk 2 éves, de teljesen kiakaszt. Nem részletezném, mikkel, én úgy gondolom, magas a tűrés-küszöböm, de már régóta azt mondom, elég, mennie kell. Csak hát a fiam imádja.
Mi nemrég költöztünk, akkor kellett volna elajándékozni, mert ahogy mondod, akkor a sok változás miatt neki sem lett volna olyan feltűnő. Én a helyedben elajándékoznám, ha már tényleg tehernek érzed, és csak a gyerek miatt vannak.
Én nem tudom még, mi lesz.
Igen mi sem ilyenek vagyunk. Soha nem adtam túl még házi állaton, söt mi befogadtunk inkább. A gyerekkoromból is ezt hoztam.
Csak ugye most jön a tesó is, és ezek az állatok egyedül képtelenek élni, így ha megint elpusztulna egy akkor mindenképpen kellene mellé pár stb...
Pont a napokban örvendeztem hogy lányunk megtanulja már most a gondoskodás lényegét, eteti öket, és imádja, tudja hogy nem nyulhat be a ketrecbe stb...
Én sem adnám el, nem csak a gyerek miatt, hanem amit az első írt azért.
Az egyedüli ok amikor elgondolkodnék azon, hogy elajándékozom az az, ha a gyerek allergiás lenne rá.
Nekünk is van kutyánk, még a gyerekek előtt lett és bár 2 gyerekkel a kutya nagy teher és még nagyobb kötöttség,mint egyébként, mégsem adnám oda senkinek...pedig sokkal könnyebb lenne, ha nem kellene vele is külön foglalkozni, nem kellene költeni rá (érzékeny a bőre és a gyógyszer+speckó táp sokba kerül)
de, hogy csak ezért megváljak tőle? Soha!
Felelősséget vállaltam érte. Tudom a degu nem olyan, mint egy kutya, talán észre sem veszi, ha más eteti...de milyen hozzáállás az már, hogy meguntam vagy kényelmetlen a sok plusz ami velük jár akkor odaadom másnak.
Az meg egyáltalán nem biztos, hogy a 1.5 éves lányod nem venné észre a változást.
Semmi bajom azzal, ha valaki a gyerekek miatt vagy, mert nem szereti az állatokat nem tart ...de azt soha nem fogom megérteni, hogy ha valaki már úgy döntött, hogy állatot tart akkor kényelemből később túlad rajta.
Mindegy úgy érzem, hogy ez már egy lefutott ügy és gondolom nem az itt kapott válaszok miatt fogod megtartani (max önigazolást keresel)...egy piros-pont azért jár neked, mert legalább nem az utcára akarod kitenni őket!
Nekem/nekünk 15 éve vannak degujaink, nagyon ismerős, a "veszünk neki társat" történet. :)
Ha meg tudjátok oldani, hogy ne piszkoljanak a forgáccsal (ügyesen ki tudják bárhonnan szórni) és elég nagy a ketrecük (mozgásigény), akkor miért ne? Szerintem nyugodtan maradhatnak.
Ha viszont már nektek terhes a tartásuk, akkor persze el is ajándékozhatjátok. Biztos az új gazdájuk is szeretni fogja őket.
Akinek van deguja megérti mit jelentenek. Ebböl a körböl csak akkor tudsz kiszállni, ha két degu egynapon pusztul el.
Ha felelös tartó vagy akkor soha nem hagyod hogy egyedül legyen a degud, mert az max néhány napig megy és elpusztul magányában.
Ezért is hoztuk a kettöt az egyedül maradt mellé, aki most pusztult el.
Amúgy párom azt mondta, hogy várjuk meg míg tesó megszületik, és ha lányunk ugyan úgy érdeklödik az egerek iránt mint most, és nem köti le jobban a baba akkor maradnak, ha nem foglalkozik velük, akkor keresünk nekik egy jó családot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!