Szülinapra a testvérnek is kell ajándékot vinni?
Szülinapra vagyunk hivatalosak és pár anyuka mondta, hogy ilyenkor szokás a másik testvérnek is vinni valamit, hogy ne legyen sírás vagy féltékenykedés.
Nekem ez idáig eszembe sem jutott, hogy gond lehet, ha csak a szülinapos kap ajándékot. Arról nem beszélve, hogy akkor ezentúl mindig dupla ajándékkal kell készüljek oda, ahol testvér is van? Az azért elég költséges lenne.
Szerintem csak valami apróságot, pár lufit, vagy egy kifestőt vinnék, ha már szokás a testvért is ajándékozni.
Amúgy beszéld meg a szülőkkel, h náluk ez szokott-e gondot okozni.
Mi mindig viszünk valami apróságot a tesóknak is.
Pl. 2 keresztgyerekem van, ha az egyik az ünnepelt a másik is kap valami.
Nem kell a tesónak juj, de nagy ajándékot vinni, valami apróságot. Kifestőt, kedvenc figurát, kisebb kulacsot, hajcsatot, nyakláncot, stb.
Náluk ez nem szokás, sehol a közeli rokonságban nem szoktatták erre a gyerekeket (legalábbis a rokonságtól nem várják el, max. a szülők vesznek valamit a másik gyereknek is).
A barátainknál viszont így van mióta megszülettek a gyerekeik (3) és mindegyikük kap ajándékot, és ezt várják el a rokonságtól is.
Ezért mi is viszünk minden gyereknek valami nagyon kis apróságot. A szülinapos rendes ajándékot kap, a másik kettő csak valami ici-picit (pl. csokit vagy valami kis játékot).
Szerintem nem kell vinni a másik gyerkőcnek is ajándékot. Majd Ő is kap amikor lesz a szülinapja. Nálunk sose volt belőle gond.
Egy csokit, gyümit vagy amit szeretnek meg szerintem úgyis szoktatok vinni.
Nálunk két gyerek van. Senki nem kap a másik szülinapján ajándékot. Ha Neki van, akkor Ő is kap. A tortát a nagyobbik segít elfújni, ott ülnek mellette együtt mindig. De csak az ünnepelt kap ajándékot.
Az más ha amúgy is viszel pl lufikat és abból mind a két gyerek kap, de szernitem -ez az én véleményem- minden gyereknek legyen meg a saját szülinapja, ajándéka-. Eddig megértette a nagy (a kicsi 1 éves múlt), és nem volt gond belőle. :)
Valami apróság szerintem belefér.
Igaz,hogy csak az egyiknek van szülinapja, de most képzelj el egy 2-3 évest, akinek ott áll és ő még nem érti,hogy ő miért nem kap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!