Körömrágás kisgyermekkorban?
27 hónapos kisfiam egy idő óta rágcsálja a körmét a hüvelykujján. Még nem rágja le, szerintem még nem tudja hogyan kell, csak inkább az aggaszt, hogy ez valami szorongásra utal és nem tudok mit tenni vele.
Amúgy nagyon félénk kisfiú, tart a gyerekektől, lehet ettől?
Van valaki még így? Mi a teendő? Hogyan tudom leszoktatni? Valakinél bevált valami?
Kisfiam nyugtalan,mozgékony ,hiperaktívnak sejtettékk.Voltunk vele pszichológusnál 3,5 éves korában,azt mondta a szakember,hogy nem kell leszoktatni a körömrágásról ,hagyjam rá,inkább próbáljam elterelni a figyelmét,de nem szabad erőszakosan leszoktatni róla.
Lassan 6 éves és csoda történt,a múlt héten körmöt vágtam a kezéről,nagy ,csúnya koszos körmei lettek :-) !!!
Ezek szerint nem szorong már,kevesebb kudarc éri ,mint régen.
Nem is biztos, hogy szorongás okozza. Emlékszem, ovis koromban én is rágtam, és nem szorongásból. Nem aludtam soha a délutáni alvásnál, csak feküdtem, és körömrágással szórakoztattam magam :)
A kislányomnál az vált be hogy bekentük erőspaprikával az ujjacskáit. Nagyon csípős, még nekünk is, így ő kb. 2 próbálkozás után feladta :)
Nem, még nem bölcsis, itthon van velem.
De ha ez az anyáról való leválás jele, akkor elvileg teljesen normális? Viszont sok gyerek nem rágja, velük mi van?
Most beszakadt a körme a hüvelykujján és ezért leragtapaszoztam. Azóta nem rágja, de sokszor eszébe jut, hogy vegyük le.
Hát nem egyformák a gyerekek, az egyik rágja, a másik nem. Én sokat magyaráztam a lányomnak, hogy a körömrágás csúnya dolog, és lenyalja közben az összes bacilust a kezéről, hasmenése lesz stb. Ovis volt már akkor. Egy idő után (elég hamar szenecsére) abbahagyta a körömrágást, de most is sűrűn kell vágnom a körmét, mert piszkála a körmöt is meg a bőrt is mellette. Szerencsére csak kézzel, nem foggal. Sajnos ezt én is szoktam tenni néha (saját kezemen).
Viszont akinél rögzül a körömrágás, tényleg el tudom képzelni, hogy sajnos nem lehet mit kezdeni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!