Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A bölcsödében harapós kisfiú...

A bölcsödében harapós kisfiú terrorizálja a többieket mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Tavaly szeptemberben kezdett a kisfiú a bölcsödében kb 3 év körüli azóta tart ez az álldatlan állapot. A többi gyerek már retteg tőlle, a gondozók nem tudnak mit tenni napjában 3-4 gyereket megharap. Már volt orvosi vizsgálaton ott szt mondták egészséges. A bölcsöben mindenki egymásra mutogat. A szülők aláírás gyűjtésbe fogtak. De félek nem lesz eredménye. Mit tehetnék tanítom a lányom hogy védje meg magát de 20 hónapos nem tudom mennyire tudja megvédeni magát egy 3 évessel szemben. Tanácstalan vagyok és nagyon féltem a kedves barátságos kislányom hogy a személyiség fejlődésére hogyan hat ez a környezet?
2012. máj. 14. 08:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Át kellene vinni másik bölcsiebe, ha tényleg nem változik semmi. Szüleivel sem mentetek semmire? Pszichológusnál volt? Tuti hogy ez nem normális dolog.
2012. máj. 14. 08:44
 2/5 A kérdező kommentje:
A szülei sajnos annyira primitívek hogy nem érdemes beszélni sem velük. A bölcsiben még nem történt érdemi intézkedés. Nem tudom kihez lehetne feljebb fordulni.
2012. máj. 14. 09:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk a bölcsiben van egy csoport, ahol fogyatékosok vannak, ők 6 éves korukig járhatnak oda.

Van egy kisfiú, fogyatékos, 4-5 éves lehet, veri a többieket kint az udvaron.

Rászólnak, elviszik arrébb, de többet nem tehetnek.

Ehez valamilyen szinten hozzá kell szokniuk a gyerekeknek, mert mindig mindenhol vannak olyanok , akik vélekednek, és örökké nem lehet/ tudja az ember megvédeni a gyermekét.

Lányom soha nem volt írígy, nem verkedett, és most 3 évesen akkorát fordult, hogy aki átjön hozzánk nem ad oda neki semmit, ha valami játékot elvesz valaki, vagy van hogy csak úgy, akkor megcsípi a gyereket, vagy ütögeti

2012. máj. 14. 09:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Folyt. Hiába szólok rá, vagy küldöm a szobájába, vagy rácsok a kezére, vagy mondom a másik gyereknek add vissza, üsd meg te is, semmi sem hat! Nekem is ciki hogy ezt csinálja a gyerekem, de majd kinövi, mert a másik 3 éves kisfiú is aki átjár hozzán, 3-4 hónapja ezt csinálta, de azóta valahogy ez elmúlt, most mindig hoz játékot a lányomnak hogy azzal játszanak, de most az én gyerekem ezt a verekedésbe írígységet vagy eltanúlta, vagy életkori vele járó!

Ősszel gondolom elmegy Oviba ha 3 éve az a gyerek aki harap, akkor megszűnik a probléma:)

De az én lányom is ősszel Oviba megy, ahol vegyes csoportok vannak, 30fő egy csoportban, az udvaron 150 gyerek, biztos ott is lesz 1-2 aki verekszik, vagy írígy, és akkor az én gyerekemnek lesz rossz ha megverik, vagy nem adnak oda neki valamit, de hát így tanulja meg milyen az élet, védje meg magát!

2012. máj. 14. 09:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Biztosan borzasztóan hangzik (ráadásul gyermekvédelemben dolgozok, szinte kizárólag ilyen gyerekekkel dolgozok) én ha a lányomról van szó, arról, hogy valaki bántja, tuti a fejébe vésném a gyereknek (ezek az erőszak nyelvén értenek), hogy átharapom a torkát, ha a lányomat bántani meri.
2012. máj. 14. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!