Milyen az, amikor a kisfiú fitymája le van tapadva? Hogy néz az ki, honnan tudom?
bocs de most azért meglepődtem. 3 éves és nem szoktad megmosni a fütyijét?
azt úgy kell, hogy fürdés közben hátrahúzod neki a bőrt annyira amennyire engedi. 3 éves korra már teljesen hátra kéne tudni húzni, tehát a makknak kint kéne akkor teljesen lennie.
na de te ne is erőltesd, vidd el orvoshoz. gyerekorvos majd megmondja, hogy kell-e tovább vinni vagy minden rendben, de mostantól tényleg mosd meg neki esténként, hisz már nagyfiú, nem jó, hogy alatta ott maradnak a dolgok, begyulladhat tőle.
apa biztos profi ebben, kérd meg, hogy mutassa meg ;)
nem értek egyet az elsővel, mi sem piszkáljuk neki, nyáron lesz 3 éves, neki teljesen le van tapadva, vagyis lehet szűkülete van, lehet műtét lesz
mostanában már sokan azt mondják (orvosok) hogy a pelenkás korig ne bántsuk, mert pisi, kaki és már meg is van a fertőzés a felhúzogatott részen
azért a gyerekorvosnak mutassátok meg, mi a véleménye, vagy egy urológusnak
de az orvosok véleménye is eltér, van aki felrántja, van aki nem
Attól még nagyon nehéz felhúzni nekünk is hogy nincs letapadva. Plusz nem is hagyja már piszkálni (egyidős a tieddel)Így mi se nagyon mossuk alatta, az urológus doki mondta hogy öntisztuló. Persze mindig koszos, de cserélődik. Persze jobb lenne a tudat hogy mossuk, de nem fogom terrorizálni, úgyis folyamatosan egyre könnyebb lesz fehúzni ahogy nő az egész és a merevedések is segítenek.
Ha hagyja, háton fekve, 4 ujjal próbáld meg felhúzni, úgy könnyebb és látod hogy van-e baj. De ha nem megy, ne erőltesd mert hegesedik és csak rontasz a helyzeten. Ha panaszot okoz vidd dokihoz, amúgy meg várjatok. Mi megjátjuk a poklot másfél évesen, de ha 3 évig nem lett panasz, nem lehet nagy baj.
2. válaszoló. nem kötekedni akarok, de az első mondatod, hogy ti se piszkáltátok 3 éves koráig, lehet műtét lesz belőle, nem épp meggyőző :S
mi fél éves korától mossuk neki, huzogatni soha nem huzigattam, csak esti fürdésnél egy picit hátrahúztam. 1,5 éves korában voltunk orvosnál és minden rendben volt, teljesen hátra lehetett húzni már akkor.
igaz, biztos sok múlik a genetikán is, de szerintem nem jó ha 3 éves korig nem nyúlnak hozzá :S
Kérd meg a férjed nézze meg! Egy férfi csak jobban ért hozzá!
Igen három éves korra már teljesen hátra kell mennie. Vagyis a makknak teljesen fel kell szabadulni. Ha nem megy hátra az két okból lehet, letapadás vagy fitymaszűkület. Ilyen idős korban még mindkettő korrigálható, csak nagy türelem kell hozzá. Akár hetekig is eltarthat mire egy pici eredménye lesz.
Fürdéskor mindég egy kicsit próbáld felhúzni neki. Fontos, hogy fürdéskor nem előtte és nem utána. Mert a meleg víz lazítja a szöveteket így könnyebb.
Ha nem teszed akkor nagyon súlyos helyzet is kialakulhat, aminek a vége a körülmetélés lehet!
Ja "öntisztuló"!!!!! Persze Ön tisztítja!!
Aztán meg szegény gyereknek a doki rántja fel. Igaz, hogy egy hétig bömböl utána ha csak valaki a kukija felé közelít. Ha meg meglát egy fehér köpenyes embert a világból kiszalad, de ne mossuk meg neki! Mert öntisztuló!!!
Ez a húzogatás orvos függő hogy javasolja vagy nem javasolja 3 éves kor előtt. Valaki a pelus elhagyása után javasolja. De talán januári kismamában vagy baba magazinban olvastam, hogy ez Mo.on divat csak hogy 3 évesen teljesen föl kell jönnie. Amíg pisilni tud és nem fáj neki külföldön nem nyúlnak hozzá csak 5 éves koráig.
Most mi is ilyen cipőben járunk az orvos csak annyit mondott, hogy vigyük urológushoz és eldönti hogy ír-e krémet vagy nem.
2. vagyok
kisfiamnak olyan mértékű a szűkület, hogy ezt "házi piszkálással" nem lehet megoldani sajnos, ezt orvos mondta, csak szenvedtettük volna feleslegesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!