Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól kell aggódni a...

Mikortól kell aggódni a kuki-dolog miatt?

Figyelt kérdés
A fiam már elmúlt 3 éves, de még mindig nem jön fel neki rendesen a bőr, pedig születése óta minden fürdésnél húzogatom neki. Pisilésnél nem okoz gondot, és mindenki azt mondja, hogy ráérek még ezzel foglalkozni. De meddig? És engem igenis zavar...
2012. máj. 13. 20:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is kicsi voltam még amikor ezzel voltam orvosnál.

De nem emlékszek rá pontosan mennyi.

Arra emlékszek hogy fájt :D

Szerintem vidd el.

2012. máj. 13. 21:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Ne érj rá vele foglalkozni!

A "sejtes letapadás" c. történet miatt nem húzogattuk annyira, csak 2 éves kora után. Hát igen.... nem is jött fel, max. a negyedéig bírtam felhúzni.

Majdnem műtét lett belőle, de hála az égnek elég volt "csak" feltépetni bőrt.

Szóval vidd csak el másik orvoshoz, ameddig meg nem oldódik ez a dolog!

2012. máj. 13. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem is feltépték.

Első vagyok.

Szinte semmire nem emlékszek kiskoromból de az annyira fájt hogy megmaradt :D

2012. máj. 13. 21:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én kisfiamnak is le volt még tapadva 3 éves korában. A háziorvos a sebészetre irányított minket, de én annyira tartottam tőle, hogy csak halogattam a dolgot. Viszont mondtuk a kicsinek, hogy minden fürdésnél próbálgassa magának visszahúzni, amennyire lehet (nekünk egyáltalán nem engedte, hogy hozzáérjünk) és csodák-csodája 4 éves kora előtt nem sokkal, egyszer csak azt vettük észre, hogy a fiam vissza tudja húzni, már csak egy ici-picit volt letapadva az egyik oldalon. Mivel láttuk, hogy minden fürdésnél milyen szépen megoldja magának a dolgot, így egyre kevésbé foglalkoztunk vele. Nagy hiba volt, mert egy idő után elkezdte hanyagolni a dolgot, és mire ezt mi észre vettük, szépen újra letapadt, annak a pici maradék letapadásnak a mentén. Most 5,5 évesen vittük el végül a sebészetre, ahol kézzel kicsit visszahúzták neki, és kaptunk egy (szteroidos) kenőcsöt, amivel 8 hétig minden nap vékonyan be kell kenni a letapadást, és fel fogja oldani.

Utólag örülök, hogy 3 éves korában nem mentünk el. Most azt mondta nem volt olyan fájdalmas amit a doktor bácsi csinált. A pisilés fájt egy kicsit első nap, de ennyi kellemetlenség volt csak az egészben.

Hozzá kell tennem, mi egy nagyon rendes dokit fogtunk ki. Beszélgetett a kisfiammal, megnevettette, elterelte vizsgálat közben a figyelmét. Nagyon profin kezelte az egész helyzetet.

Más anyukáktól előzetesen azt a tanácsot kaptam, hogy az első napokban kamillás fürdőbe ültessem a fiamat ez nagyon sokat segít, és így is pisiltessem. Állítólag kevésbé fáj, mint normálisan pisilni. Végül erre nekünk nem volt szükség, mert nem fájt neki annyira.

2012. máj. 14. 07:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2012. máj. 14. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!