Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez vagyok a kisfiam szemében...

Ez vagyok a kisfiam szemében :- (?

Figyelt kérdés

Azt játszottuk,hogy utánozni kellett embereket és kértem utánozzon engem,nagy nevetve ezt mondta "Megverlek te! "

:-(

Rákérdeztem,hogy szoktalak én bántani,arra azt mondta,hogy nem.

Ha esetleg máshol így állít be engem,hogy én verem :-O !

Nem szoktam megverni,egyáltalán nem,sőt megvédem mindenkivel szemben és azt vallom,hogy veréssel nem szabad gyereket nevelni.

6 éves ,nagyon mozgékony,játékos ,1-2 éve még nagyon nehezen bírtam vele,megjártuk a nevelési tanácsadót is,mostanára azonban megtanult szépen kérni valamit,bocsánatot kérni,aranyos,kedves.

Elképzelhető,hogy fenyegettem veréssel régebben pár éve,ha nem fogad szót,aztán a büntifotel teljesen bevált,mára együttműködik,szót fogad,talán hetek-hónapok óta nem ült a büntetőfoteljában.

És rólam mégis az jut eszébe,hogy : "Megverlek te ! "

2012. máj. 13. 15:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy mondtál neki ilyet valamikor és rögzült benne.

De az is lehet, hogy a megverést a játékban való győzelemre értette.

2012. máj. 13. 15:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kettő lehetőség jut eszembe. Első, amit te is leírtál, h valószínűleg a fenyegetés maradt meg benne. A másik, h valószínűleg az oviban a többi vert v fenyegetett gyerektől tanulta.
2012. máj. 13. 15:50
 3/7 anonim ***** válasza:
57%
A barátnőm kislányának az óvodájában azt kérték az óvónők, hogy rajzolják le a családot állatképben. A kislány oroszlánnak rajzolta le az anyukáját, pedig soha sem üvöltözött vele, erre én is tanú vagyok. Szerintem ez csak a pillanatnyi érzése volt, és nem is gondolta át a kérésedet.
2012. máj. 13. 15:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
(Az oroszlán erőt és biztonságot jelent egy kisgyerek rajzában. Anya nagy, erős és megvéd mindentől. Semmi köze az ordításhoz)
2012. máj. 13. 15:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Ha ez rögzült benne rólam,holott már teljesen problémamentesen együttmködik,szót fogad,akkor talán több türelemmel és kevesebb fenyegetéssel is ugyanilyen kedves,aranyos gyerek lett volna belőle...valamit nagyon elronthattam.

Felmerült a nevelési tanácsadó pszichológusánál,hogy túl lágyszívűek vagyunk a férjemmel a gyermekkel és azért nem bírnak vele az óvónénik 3,5 éves korában ,emlékszem teljesen hiteltelenül próbáltam szigorúnak tűnni,de a gyerek egyre és egyre dacosabbá vált a kiabálásomtól és az ellenséges hangnememtől ,idegennek éreztem mindezt magamtól,de kipróbáltam ,mert ezt tanácsolták.

Aztán mondtam a pszichológusnak,hogy nem jó az ötlete,hogy kiabáljak,félelmítsem meg a gyereket ,mert egyre inkább nem fogad szót,visszatértem a szeretetteljes,kedves ,türelmes régi stílusomhoz ,hozzáadtam egy adag határozottságot és következetességet és az segített.

2012. máj. 13. 15:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Nálunk is rajzolni kellett családrajzot és a kisfiam a nagymamát és nagypapát közelebb rajzolta magához mint minket szülőket,lett is belőle nagy számonkérés,közel laknak a nagyszülők,sokat segítettek a gyermek nevelésében,ha éppen dolgoztunk.
2012. máj. 13. 15:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért ezek a rajzos és kérdezős tesztek annyira nem objektívek. Tegyük fel, hogy aznap reggel harcoltál a gyerekkel, mert nem akarta felvenni a sapkát és nem akart téged elengedni a munkába. De jöttek a mamáék, hoztak csokit kedvesek voltak vele. Aztán a gyerek a rajzában az aznapi lelki viszonyokat jelenítette meg a rajzlapon. Egy teszt sohasem elég.

Egyébként a gyerekek többségének a nagyiék vannak a lapon. Hozzájuk nem fűződnek szabályokkal kapcsolatos viták.

2012. máj. 13. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!