Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Titeket nem háborít fel, hogy...

Titeket nem háborít fel, hogy sok szülő a lehető leghamarabb oviba akarja adni a gyerekét, miközben ő otthon van? A Támogatásokat persze felveszi.

Figyelt kérdés
2012. máj. 13. 12:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
25%

Az ovival nincs gondom. Akkorra a gyerek már igényli a gyermektársaságot.

A bölcsi viszont, ha anyuka otthon van a másik kicsivel, az valóban felháborító. Ha nem bír el két gyerekkel, minek vállalta másodikat????

2012. máj. 13. 12:47
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy családban két gyerek van, akkor MINDIG CSAK A LEGKISEBBRE kapja az anya a gyest/gyedet. A nagyra onnantól nem kap semmilyen támogatást. Családi pótlék pedig iskoláskor végéig jár, ha jól tudom.

Szóval akkor a kétgyerekesek is fel lehetnének háborodva, hogy két gyerekkel vannak otthon és egy után kapnak csak pénzt.

Vagy mire gondoltál????

2012. máj. 13. 12:51
 13/26 anonim ***** válasza:
70%

Engem az háborít fel, hogy az emberek miért mindig mással vannak elfoglalva, és miért nem a saját házuk táján sepregetnek???Egy gyereknek joga van óvodába menni, 3 éves kortól pedig kötelező!!!

Nem tudhatod, hogy az az anya miért van otthon egyedül!!!Miért kell egyből vádaskodni?És ha beteg?Arra nem gondolsz??

Szerintem most fel vagy csak háborodva, mert betelt az ovi ahova vitted volna a gyereked, azt valakire fröcsögni kell...

Ez a rosszindulat ami egyáltalán nem kéne ebbe a világba!

Ülj le 1-es!!!!

2012. máj. 13. 13:08
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy a lehető leghamarabb. 3 éves kor előtt nem lehet óvodába íratni. Milyen támogatásokra gondolsz? Kár, hogy nem válaszolsz a kérdéseinkre Kedves Kérdező!
2012. máj. 13. 13:26
 15/26 anonim ***** válasza:
6%

A családomban van egy bölcsödei dolgozó. Az ő csoportjában 16 gyerek van. 12-nél kistesóval GYES-en van anyuka, 3 munkanélküli, 1 dolgozik. A többi csoportban is hasonló a helyzet. Aki munkanélküli, annál teljesen érthető, hogy kell a bölcsi. Munkát keres, ráadásul a gyerek kedvezményesen vagy ingyen kapja az ételt, ami nem kis kiadás a majdnem semmiből. A dolgozó anyukát szintén meg lehet érteni. A GYES-est viszont nem. Pláne, hogy mindig ezeket a gyerekeket viszik el utoljára a bölcsiből és az ügyeletet is inkább igénybe veszik, mint a többiek.

Óvoda még egyenlőre nem kötelező 3 éves kortól, majd 2013-tól akarják bevezetni.

2012. máj. 13. 13:28
 16/26 A kérdező kommentje:
Nem mondtam hogy van másik gyerek. Ők a szomszédaink, a gyerek zokogva üvölt minden reggel hogy nem akar menni, de anyuci viszi, aztán hazamegy, és egész nap nem csinál semmit, zárás előtt nemsokkal megy a gyerekért, aki a hazautat és végigüvölti, hogy ne vigye többet. Amúgy nem élnek rosszul. A kislány 2.5 éves
2012. máj. 13. 14:06
 17/26 A kérdező kommentje:
ja és nem fröcsögök, nekem nincs még gyerekem. A nő még életében nem dolgozott, 19 éves, az ő szülei látják el a háztartást. és igen, nálunk vidéken 2.5 évtől lehet ovis.
2012. máj. 13. 14:09
 18/26 anonim ***** válasza:
értem.ebben az esetben jobb ha inkább oviban van,ott legalább figyelnek rá.egyébként nem lehet hogy otthopn dolgozik anyuka?ha nem,akkor tényleg jobb nekio oviba,ha ennyire nem figyel rá,ha ennyire nem érdekli a gyereke,ha ennyire nem foglalkozik vele,jobb neki ott.de nem ismerem a helyzetüket.nekem viszont megszakadna a szívem,ha minden nap sírva kéne vinnem és én otthon lennék,tutit nem vinném egy darabig.nem minden gyerek ovi érett,3 éves korára.
2012. máj. 13. 14:46
 19/26 anonim ***** válasza:
68%

Honnan tudod, hogy egész nap nem csinál semmit? Otthon vagy egész nap és Őt figyeled? Valószínű igen mert azt is tudod, mit csinál a kislány a hazaúton..

Nem háborít fel!

A kérdésed viszont igen!!

2012. máj. 13. 14:49
 20/26 anonim ***** válasza:
79%

Hát igen..érdekes, hogy nekem fingom sincs hogy mi a szomszéd időbeosztása!!!Elgondolkozhatnál ezen!!És igen is fröcsögsz, és más emberekkel foglalkozol a magad dolga helyet!!!Elhiszem, hogy fáj az igazság..továbbra is nyugodtan pontozhatsz lefelé...én vagyok akit nem érdekel!

Ja és egyébként 19 évesen valószínű , hogy a szülök mondták, hogy keressen munkát, és adja be a gyereket!!!Gondolom ezen el sem gondolkodtál!Ja de hát tényleg...te vagy a ház füle..te mindent tudsz, hisz semmi dolgod egész nap.Szerencsés ember vagy ám...csak elég lelketlen..

2012. máj. 13. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!