Miért adnak 1 éves kor felett is tápszert a gyereknek?
21 hónaposom is tápszert kap. korazsülött, vérszegény, vashiányos volt. ráadásul gyenge immunrendszerrel. érdekes mert nálunk a neurológus (koraszülött utógondozós) a körzeti orvosunk és a védőnő is azt mondta minden nyugalommal mehet a táspzer akár 3 éves korig is. sőt, amikor a bölcsiben érdeklődtem, ott is mondták ha gondolom nem is adnak tejet a lányomnak...de a lányom eszik tejterméket, eszik tejbegrízt is, csak éppen élesben nem iszik tejet. nem is ízlik neki, de azért tervezem hogy két éves kora körül valahogy átállunk a tejre, márcsak amiatt is hogy megigya a bölcsiben. én egyébként nagyon kedvezményes áron veszem a tápszert neki. 0,5kg 645Ft!
egyébként bocsi kérdező, ne érts félre, csak én meg azt nem értem hogy más miért nem érti meg ha valaki még x időn túl is tápszert ad a gyermekének :)
Elsőnek csak 1 éves korig adtam sajnos tápit, másiknak már 3 éves koráig (ő igényelte is), a kicsi jövő hónapban lesz két éves és még kap és szeretném adni neki is még, csak az a baj, hogy ő nem nagyon akarja inni, kéri, de aztán csak 120-at iszik meg. De azért adom neki, hisz ebben minden benne van, ráadásul a tesók is allergiásak, mi is, jobb neki a tápi. Egyszer próbáltam a tejet neki és fájt a pocija tőle, tehát jobb lesz neki igy. Persze attól függetlenül ő is kap tejterméket, vajat, sajtot, vagy a főzeléket is tejjel megeszi.
Jó az nekik hidd el!
3 éves lesz a lányom.
Reggel, este kap tápszert (tegnap úgy jött ki, hogy 3x ivott, mert kért délután is.)
Azért adom, mert nagyon rosszevő, legalább ebből kap vitamint meg tápanyagot, meg szereti.
Ezen felül ha kér, szokott kapni tejet (de inkább tejitalok formájában, Milkyway, Mars, Milli kakaó...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!