Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért adnak 1 éves kor felett...

Miért adnak 1 éves kor felett is tápszert a gyereknek?

Figyelt kérdés
1 éves korig van szüksége a gyereknek tejalapú táplálásra. Rengeteg anyuka mégis tápszerezi a másfél, sőt 2 éves gyerekét is. Szükségük van a kicsiknek még 1 éven túl is a tápszerre, ha megfelelően etetjük?

2012. máj. 11. 15:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Első gyerekemnek 21 hónaposig adtam tápszert, a másodiknak is sokáig fogom adni (most 18 hós).

Nem értem mi a baj ezzel. Sokkal jobb a tápszer mint a tej, sokkal több vitamin van benne.

Nem tápszerezem, hanem ezt issza reggel és este. Ettől még ugyanúgy reggelizik és vacsorázik mint más gyerek, aki tejet iszik vagy semmit.

2012. máj. 11. 15:25
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Az én fiam pl. nagyon jól ette a pépes kajcsikat is, de reggelire meg estére igényelte a tápit. De aki nem akar tápit adni, annak ott a tejpép is, mi nagyon szerettük azt is. (Ahogy gondolom sokan mások...)

No meg azt se felejtsük el, hogy mégsem lehet rögtön joghurtot meg túrórudit adni, az átvezetéshez nagyon jó a nem HA-s, sima tápi vagy a tejpép.

2012. máj. 11. 15:28
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Előttem szólóknak igazuk van. Lányomat 7 hónapig szopizott, utána nem kérte. De még kellett neki valami, szóval 13 hónapos koráig kapott még tápszert, meg mellette persze mást is.
2012. máj. 11. 15:39
 4/17 krisztivan ***** válasza:
100%
Ismerős kislánynál sajnos 11 hósan jött elő a tejfehérje allergia.Nem ehetett egy darabig tejes cuccost.Aztán rákapott az ízesített tápszerre.Leszoktott róla kb.1.5 évesen és pár hónap után ismét pöttyös lett a túrótól.Újra tápszerre kellett váltani mert semmit ne fogadott el a szervezete,se sajt se túró se joghurt.Hát ezért.Ilyen is van:-)
2012. máj. 11. 15:47
 5/17 A kérdező kommentje:

Elsőnek: nincs ezzel az égvilágon semmi baj, pont azért kérdeztem, mert azt hittem, van erre valami ajánlás, hogy jó a kicsiknek még nagyobb korban is a tápszer.

Az én babám 8 hónapos koráig szopizott, aztán 13 hónapos koráig kapta a tápszert, utána már nem volt hajlandó meginni, a tejpépet meg egyenesen utálta.

2012. máj. 11. 16:14
 6/17 anonim ***** válasza:
76%

A nagy 2,5 éves koráig itta a babatejet, a kicsi most 16 hónapos és még nem szándékozom neki adni. Kap tejes dolgokat, de tejet nem iszik. Reggel este tej helyett tápszert kap.

Egyébként irtó rosszul tudod, a gyereknek nem 1 éves koráig van szüksége tej alapú táplálásra, hanem 3 éves koráig min fél liter!!!! tej alapú táplálékra van szüksége!

Egyébként meg a tápszerben megvan minden vitamin, amire egy fejlődő szervezetnek szüksége van, a mai tejekben mag mi van?? Tejvitamin???? Félig víz az egész. Nem méreg a tápszer, sokkal inkább való a babának, mint a tej.

2012. máj. 11. 16:16
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Én 1 éves kortól adom a tehén tejet,előtte tápszert mikor már nem szopott.Nekem a védőnőm mondta hogy feleslegesnek tartja a nagyobb gyerekek tápszerezését,a sajátjainak is tejet adott.Ha nincs tőle baja nyugodtan adhatom.Az ajánlás csak a gyártók miatt van.Ezt mindenki döntse el maga ki mit ad.
2012. máj. 11. 17:40
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
3 éves a kislányom és naponta egyszer még mindig igényli a tápszert. Sokkal több vitamin van benne, mint a tejben. Inkább megveszem a tápszert, mint a tejet.
2012. máj. 11. 19:46
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Én bevezettem a tejet egy évesen a lányomnál, de sajna fáj tőle a pocakja. Több félét próbáltunk, nem jött be. Így most tejitalt kap (ami ugye tápszer). De 2-3 hónap múlva újra próbáljuk, a doki tanácsára. De szerintem tökéletesen megfelel egy ennyi idős gyereknek a tej.
2012. máj. 11. 19:56
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. máj. 11. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!