Miért adnak 1 éves kor felett is tápszert a gyereknek?
Első gyerekemnek 21 hónaposig adtam tápszert, a másodiknak is sokáig fogom adni (most 18 hós).
Nem értem mi a baj ezzel. Sokkal jobb a tápszer mint a tej, sokkal több vitamin van benne.
Nem tápszerezem, hanem ezt issza reggel és este. Ettől még ugyanúgy reggelizik és vacsorázik mint más gyerek, aki tejet iszik vagy semmit.
Igen.
Az én fiam pl. nagyon jól ette a pépes kajcsikat is, de reggelire meg estére igényelte a tápit. De aki nem akar tápit adni, annak ott a tejpép is, mi nagyon szerettük azt is. (Ahogy gondolom sokan mások...)
No meg azt se felejtsük el, hogy mégsem lehet rögtön joghurtot meg túrórudit adni, az átvezetéshez nagyon jó a nem HA-s, sima tápi vagy a tejpép.
Elsőnek: nincs ezzel az égvilágon semmi baj, pont azért kérdeztem, mert azt hittem, van erre valami ajánlás, hogy jó a kicsiknek még nagyobb korban is a tápszer.
Az én babám 8 hónapos koráig szopizott, aztán 13 hónapos koráig kapta a tápszert, utána már nem volt hajlandó meginni, a tejpépet meg egyenesen utálta.
A nagy 2,5 éves koráig itta a babatejet, a kicsi most 16 hónapos és még nem szándékozom neki adni. Kap tejes dolgokat, de tejet nem iszik. Reggel este tej helyett tápszert kap.
Egyébként irtó rosszul tudod, a gyereknek nem 1 éves koráig van szüksége tej alapú táplálásra, hanem 3 éves koráig min fél liter!!!! tej alapú táplálékra van szüksége!
Egyébként meg a tápszerben megvan minden vitamin, amire egy fejlődő szervezetnek szüksége van, a mai tejekben mag mi van?? Tejvitamin???? Félig víz az egész. Nem méreg a tápszer, sokkal inkább való a babának, mint a tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!