Van olyan anyuka, akinek a gyereke jövő év első felében lesz 3 éves, és nem íratta be óvodába? Miért?
Az enyém jövő márciusban lesz 3 éves. Jövőre íratom be. Nem egészen értem miért, de az óvoda vezetője, ahová megyünk majd, mondta, hogy most nem is írathatom be.
De mi van, ha én vinném, amikor betöltötte a 3-at, mert vissza kell mennem dolgozni???
Na, de a lényeg, hogy pedagógus vagyok, és csak jövő szeptemberben kezdek én is dolgozni. Addig gyes és szabadság.
Nekem idén januárban töltötte a 3-at.
Tavaly érdeklődtünk és ESÉLYTELEN volt, mert van egy sorrend, és a szeptember után töltőket nemigen veszik fel, ha nincs hely.
Ha picivel vagy otthon, akkor is hátrányban vagy.
Ja, az más, ha van csókosod, rokonod, aki elintézi az ovit. Ilyet is ismerek, nem egyet.
Szóval biztos helytől függ, de nálunk esélye nem volt a januári gyereknek az ovi.
Idén csak reménykedem, mert szeptemberben már közelebb lesz a 4. évhez. De ugye még mindig 5 évtől kötelező az ovi.
Röviden, nem az én döntésem volt tavaly, hanem az oviké, hogy nem kezdett 3 évesen.
Februárban lesz 3 éves a fiam, jelenleg bölcsis, mert én már dolgozom.
Csak jövőre íratom át az oviba, és ha szobatiszta lesz őszre, akkor át is veszik. Ide tartozunk, én dolgozom, a nővére is abba az oviba jár és ugyanabba a csoportba kerül majd az öcsi is. Ha nem lesz addigra szobatiszta, akkor ráhúz a bölcsiben egy fél évet vagy amennyit szükséges, én azt se bánnám, mégiscsak felakkora a gyereklétszám. De jövő őszre 3.5 éves lesz, talán csak elhagyja már a pelust addigra...
Márciusban lesz 3 éves. Kérdezték, hogy szeretném-e idén októbertől oviba járatni? Nem.
Maradok GYESen, közben próbálkozunk a tesóval. Ha nem jön össze, akkor jövő szeptembertől kezdi az ovit, én meg a melót. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!