Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy ne dühöt és...

Mit tegyek, hogy ne dühöt és agressziót érezzek, amikor hisztirohamost kap a gyerek?

Figyelt kérdés
Ez azért különösen nyomasztó, mert vannak napok, pl. ma, hogy egyik roham jön a másik után, és üvölt és tombol. Ilyenkor be szoktam vinni a szobájába és megvárni, míg abbahagyja (figyelemelterelés nála nem válik be sajnos). De közben borzasztóan haragszom rá, és néha-néha már az is átfut a fejemen, hogy ilyenkor egyáltalán nem szeretnivaló :(. Nagyon rosszul érzem magam ezek miatt, mit csinálhatnék, hogy ne így legyen?
2012. máj. 5. 16:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

enyém mikor hisztizik, zokog, hüppögve közli ordítva bele a fejembe, hogy: AJA EZ HISZTIIIII!

na, én ekkor szoktam elröhögni magam, de néha úgy, hogy a könnyem is csorog, ekkor ő is lenyugszik és elneveti magát :)

amúgy nem tudom, enyém is 2,5 éves, ma fáradtan ébred és botrányosan viselkedett, direkt kiidegelt, én meg elbőgtem magamat :(

szerencsére a hisztivel nem borít ki, de ez a direkt rosszalkodás kikészít :(

2012. máj. 5. 21:56
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy írtatok! Szívesen olvasnék, mert jobb volna, ha minél tudatosabban tudnék alkalmazni esetleg több módszert. Viszont az én drágám még csak másfél éves, de már most elég keményen adja elő, és nem szeretném, hogy még inkább elfajuljon a helyzet.
2012. máj. 6. 03:09
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül. Bennem is fél perc alatt felmegy a pumpa mikor 2,5 évesem nekiáll hisztizni, tombolni. Főleg mikor a kistesójával irígy és csúnya. 1000redjére szólok és persze már eléri hogy kiabáljak néha.

Lényeg, hogy légy következetes, amit nehéz. Ha nem fogad szót, nálunk pl a bünti hogy fel kell ülnie az ágyra és addig nem jöhet le míg nem szólok. Volt már hogy úgy üvöltött, hogy mondtam, ha nem fejezi be, berakom a hidegvíz alá.

Türelem, idővel beérik a fegyelmezés. Ilyen korszak ez, nehéz. Kitartás!

2012. máj. 7. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!