Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tiramisu tortaszeletet a kávé...

Tiramisu tortaszeletet a kávé miatt gondolom nem ehetne a gyermek?

Figyelt kérdés
Viszont mégiscsak kapott, mert nem tudták a rokonok hogy kávés. De nem pörgött be tőle szerencsére.
2012. máj. 5. 11:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
Attól függ, mekkora az a gyermek. De nem csak a kávé miatt, hanem mert nyers tojásból készül, mellette sokan nem aromát, hanem rumot tesznek bele.
2012. máj. 5. 11:51
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ki hogy készíti a tiramisut. Én egy jó nagy jénai tálba rakható adaghoz kb. 2 dl kávét szoktam felönteni tejjel, ebbe szoktam mártogatni a babapiskótát. Az az adag, amit a baba/gyerek megeszik belőle, talán ha tartalmaz max. 1 cl kávét... semmi baja nem lesz tőle.
2012. máj. 5. 12:03
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A kávé nem olyan nagy gond. A tiramisu a nyers tojás miatt veszélyes. (A hagyományos receptben tejszín nincs!)
2012. máj. 5. 12:09
 4/13 anonim ***** válasza:
pontosan, ahogy írják, a kávé a kisebbik gond, a nyers tojás miatt nem ehetnek kis gyerekek, na meg ugye rum is van benne
2012. máj. 5. 13:26
 5/13 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Én pl. gőz fölött szoktam felverni a habot, tehát a tojás hővel kezelt így. És aromát szoktam beletenni, nem rumot.
2012. máj. 5. 13:29
 6/13 A kérdező kommentje:
A cukrászdákban gondolom nem nyers tojással készítik.
2012. máj. 5. 14:03
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A tiramisut a cukrászdákban pláne nyers tojással készítik. Végig megoldható a hűtés, egyértelmű az eltarthatósága is. Ezért nem is csinálnak belőle egyszerre túl sokat.

De minden attól függ, hogy hány éves a gyermek.

2012. máj. 5. 14:37
 8/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Jó, hogy itt leírtam a véleményemet, erre ma delutan a tesom megetette tiramisuval a 14 honapos lányomat... Most erre mit mondjak szerintetek?
2012. máj. 5. 19:01
 9/13 anonim ***** válasza:

Meg a rumaroma miatt sem adnek neki. Valaki irta, hogy nem rumot,hanem aromat rak bele, csak halkan jegyzem meg, kb. 60% az alkoholtartalma. Egyszer meg a szoptatas legelejen vettem gyorsetteremben desszertet es rakerdeztem, hogy van-e benne alkohol, mondtak, hogy nem. Megvettem, ahogy megkostoltam, ugy koptem is ki, annyira erezheto volt a tomeny... Vitem vissza, raztak a fejuket, annyira biztosan mondtak, hogy ki is hoztak a kis rumaromat, hogy megmutassak, nincs benne alkohol, megneztuk es ra volt irva, hogy 60% (kb., pontosan nem emlekszem) til-alkohol.

Szoval, kave (ez a legkevesebb), nyers tojas, magas alkoholtartalmu rumaroma.

2012. máj. 6. 02:24
 10/13 anonim ***** válasza:
Keso van, most jutott el az agyamig, hogy mar adtatok neki:) Ne aggodj, nem tudom, hany eves, de nem lesz baja. Azert tobbszor en nem adnek, de ez csak az en velemenyem.
2012. máj. 6. 02:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!