Miért ilyen a dokink? Miért nem fogadja el hogy "kicsi" a lányunk? Kieg az első kommentben
nem látok első kommentet de mindegy is .
nincs szüksége egy elsőbabásnak arra hogy megnyugtatás helyett még paráztassák is .
váltsatok gyerekorvost.
a gyerek nem tankönyv szerint nő hanem genetika is bele szokott szólni . két szülőnek akik épp verdesik az egy hatvanat nem lesz ötkilós hurkás újszülöttje ...
Szóval én egy magas,vékony anyuka vagyok. Apuka is vékony nagyon.60kg körül van.
A lányom 2600grammal született,50cm-rel.
3hósan 4760
6hósan 6370
12hó 7210 75cm
18hó 8770 79cm
24hó 9800 86cm
A dokinéni 1 évesen elküldött minket gasztroenterológiára,ahol kiderült minden oké csak b12 hiánya van. Ezt elég nehezen hittük el,elmentünk utána hematologiára(ahol a vért nézik) Itt ezt megerősitették.Azt mondták heti 1 szuriban pótolni kell(a hemán azt mondták elég a havi 1)hátha jobb étvágya lesz és jobban fog hizni. Az étvágya jobb lett.
S nem tudom elhinni hogy most minden honapban 1 szurit kell kapnia,s 3havonta meg kontroll vérkép hogy jó szinten van-e a B12 vitamin szintje. Azt mondta a gasztrós doki,ha nem kapja akkor IDIÓTA lesz.
PEdig ez a kicsi lány nagyon okos,már a kis babanyelvén halandzsázik,baba,mama hama,papa,hoppá,bda,ooó tütü meg ilyeneket mond. S ez nekem fáj ez a havi szuri mert már nem tudunk sehova menni,mert azt hiszi bántva lesz. Mondjuk ha már hivhatja a liftet oké minden,de addig,meg az öltözés kész rémálom....
Egyébként most 2 éves,s még szopizik(doki szerint ez is baj mert elteliti a hasát) hiába mondjuk hogy csak alváshoz meg amikor néha felkel esetleg éjjel akkor kell.)6kor ébred éjjel,utána alszik 9ig. Du meg 2től alszik 4-fél5ig.
Nem szeretnék dokit váltani,mert szegénykém igy is fél a dokiktól... S direkt őt kértük fel hogy legalább a család egyik felét ismerje..S ami fáj hogy szoktatná le a szopiról,meg küldené bölcsibe hogy hátha ott jobban enne...
Hogy amit szopik az csak víz..
Elég gáz, ha a doki azt mondja, hogy idióta lesz a lányod.
Viszont, ha vérvétel kimutatta, hogy pótolni kell nála a B12-t, akkor nincs mese, pótolni kell. Tudom, hogy minden gyerek máshogy fejlődik, de az én lányom is 2 éves, és már folyékonyan, összetett mondatokban beszél. Nem tudom, mennyire befolyásolja a te lányodnál ezt a vérkép.
Az én lányom is cicizik még, szerintem ez nem olyan nagy gond, bár szerintem nekem már nincs is tejem :)
Abban viszont lehet valami igazság, hogy a bölcsi jót tenne neki.
Szóval lehet, hogy a doki elfogadná, hogy kicsi a lányod, de ettől a vérképe még nem kó, azt viszont kezelni kell, ha máshogy nem megy, akkor szurival.
szia!
Ha kell az szuri,akkor kell.Tenyleg kevés a sulya.Az én fiam is 2600 grammal és 47 cm-vel szuletett,de már tíz honaposan 10,5 kg volt.És két évesen folyékonyan beszélt.Inkább most menjetek orvoshoz,és kapjon injekciót minthogy késobb baj legyen.Szerintem.És elhiszem ,hogy fél a kicsi,de ezt ki kell bírnia,ott leszel vele,megszokja.A gyerekek erosebbek,mint azt a felnottek gondolnak.És ha te nem félsz és vidám vagy,o is konnyebben fogja viselni.Fol a fejjel!!:)
A gasztroenterelógus szerint lesz idióta...
Anyum is ezt mondja.. hogy inkább kapja ezt a szurit mint beteg legyen.. A beszéd hiánya miatt nem aggódok,én is későn kezdtem el beszélni. (3.5évesen)
Én is azt mondom ha kell aszuri és vérkép akkor kell. lányom korababa volt 42cm és 1980g-al született. 18 hónaposan 87cm és 12kg volt. ő 1,5 éves koráig 20(!!!) vérvételen volt, azaz durván 6 hetente, de volt hogy naponta. a 18.vérvétel iszonyatosan sikerült. addig nem volt gond, de ott alig lehetett őt lefogni. onnantól ha orvost lát, sírva fakad. ismerem tehát az aggodalmadat. viszont azt mondtam én is, ha vért kell venni, hát vért kell venni. júl végén is vár rán egy vérvétel, már előre rettegek.
adj neki sok vitaminban dús ételt, s ha teheted, vidd babák közé, bölcsi látogatóba. az meg hogy kisebb mint az átlag?na és? ő ilyen :)
Bocsánat, OFF leszek, de talán megnyugtat kicsit. Az én fiam mindig nagyobb volt az átlagnál, de semmi kóros nincs benne, egyszerűen 1-2 évvel nagyobbnak tűnik, nyilván arányos a testfelépítsése. Sosem szólt ezért senki (mármint orvos), egészen 6 éves koráig, mikor is találkoztunk egy kórházi dokinővel, aki rémülten kérdezte, hogy nézték-e már a gyerek fejét, mert „túl nagy”.
Jót mosolyogtunk a férjemmel, mert a dokinő feje valóban kisebb volt a gyerekénél – azonban inkább a nő tűnt kórosnak. :)
Nem elfogultságból írom, nagyon jó dokijaink voltak az évek alatt, és a gyereknek a világon semmi baja, csak azt akarom kihozni a sztoriból, hogy ha ezzel a nővel pár évvel korábban, teljesen tapasztalatlanul futok össze, lehet, hogy szívbajt hoz rám a marhaságával, és ide-oda hurcibálom a teljesen egészséges gyerekem.
(Ezzel nem akarlak a vizsgálatoktól eltántorítani persze, csak nem biztos, hogy minden orvos „normális”.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!