Akinek strandon, parkban el tud aludni pokrócon a gyereke, az hogy szoktatta ehhez?
Olyan jó lenne, ha a kislányommal nem kellene megszakítani a napot, vagy nem lenne estére dög fáradt a nem alvástól. Sok gyereket látok így pokrócon aludva és nagyon irigykedem, hogy az enyém miért nem tud idegen helyen kiságy nélkül aludni. 2 éves, ha létszükség van, akkor babakocsiban még el tud aludni nagy nehezen, de kényelmetlen, ráadásul már nem is nagyon használjuk a babakocsit.
Van félsátrunk, de ott is csak ugrált alvás helyett, meg szaladgál ide-oda, mindig attól fél, hogy lemarad valamiről.
Tudtok tanácsolni valami jó módszert?
Mondjuk hogy a félsátorban nem alszik, nem csodálom, mi csak a ruhákat, motyókat tarjuk abban a strandon, mert még full árnyékban is iszonyú meleg, teljesen megreked ott a levegő.
Nálunk úgy szokott zajlani a strandolás a Balatonon, hogy késő délelőtt leérünk a partra, pancsolás-játszóterezés, stb., aztán eszünk valamit ebédre, aztán pihi. Ilyenkor mindenki heverészik, felnőttek olvasgatnak, vagy el is alszanak, az a lényeg, hogy mindeni nyugiban van, a gyerkőcök is lefekszenek, ált. csak egy kis bugyiban, és egy száraz törülközővel betakarva. Kb. 5 percen belül alszanak is, mert a víz kiszívja őket. Persze lent a strandon sosem alszanak olyan sokat, mint nyugiban otthon, de azért kb. háromnegyed órát szoktak, és ez elég is ahhoz, hogy elviselhetőek legyenek a nap második felében.
Próbáld Te is azt, hogy amennyire lehetséges, nyugis körülményeket teremtesz az elalváskor. Tehát pl. apa, nagypapa ne akkor induljon el sörözni, mert tuti velük akar majd menni, nagyobbak, felnőttek a társaságból ne akkor kezdjenek társasozni, stb. Érezze, hogy most nyugi van, és nem marad ki semmiből.
Legyél vele kicsit erőszakos, határozott, csendespihenő és kész, olyankor nincs futkosás, rohanás.
Szoktál neki mesélni lefekvés előtt??? Mert ez mindenképpen jó megoldás lenne,ha hozzászokna, ez lehetne neki az elalvási rutinja.
Köszönöm a válaszokat!( a 2. válaszolót nem értem)
Az a baj, hogy a lányom egy örökmozgó, végkimerültségig képes játszani, sokszor van már, hogy dülöngél, tántorog és még mindig nem hajlandó idegen helyen elaludni, hiába fekszem én is mellé. Ha bármi zajt meghall, vagy mondjuk valamit meglát félálomban, már ugrik is fel, hogy mi volt ez.:(
A félsátrat nem a tűző napra szoktuk tenni, hanem árnyékba, persze, dög melegbe én sem fektetném be a lányomat. Nagyjából a csomagokat tároljuk benne, gondoltam, hogy ott legalább az egyik irányba nem lát ki.
Majd a meseolvasást megpróbálom, mert most is van ebéd után és este is mese.
Eddig csak autóban, babakocsiban tudott elaludni a kiságyán kívül, és pillanatok alatt. Ha mozog alatta valami, akkor gyorsan megy a dolog, de egy helyben nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!