Aki úgy szoktatta szobatisztaságra gyermekét, hogy egyszercsak levette róla a pelust, mi történt utána?
Mennyi ideig tartott, hogy többször bepisilt? Kakinál mi a helyzet? Mikor akart már magától bilire ülni? Szőnyeg, ágyak, minden pisis lett?
Tapasztalatokat várok!
Azt mondta 2,5 évesen, hogy anya, nem kell pelus, hát nem adtam rá. Nem pisilt be, ment a vécére. Mivel már érett volt rá, nem volt baleset.
Ha az ágy, a szőnyeg, a minden pisis lesz, akkor kár erőlködni.
Nekem nem jött be az a módszer, hogy csak úgy levettem a pelust. 2,5 éves kora után 2x is megpróbáltam, mikor már megelégeltem, hogy egyáltalán nem ül se bilire se wc-re. Nem hatotta meg. Észre se vette, hogy bepisilt (fiú). Volt, hogy a kanapén ült a pisiben.
Aztán egyszer pancsizott az erkélyen gumimedencében (3 hónappal a 3. szülinap előtt) és mikor kijött, közölte, hogy nem kell pelus, kisgatya kell. Gondoltam mindegy, meleg van. Így mentünk el a játszótérre is. Ott vagy 3-4x bepisilt. Másnap (!) már nem pisilt be, ment a wc-re (fellépős szűkítővel). A kaki még 2 hétig a pelusba ment, aztán véletlenül a mamánál jött rá a kakilás, ahol nem volt rajta pelus. Hát sikerült a wc-be, mi is nagy ünneplést rendeztünk...
1 héttel a gumimedencézés után mentünk nyaralni, az autóban simán kisgatyában volt. Egy hónap múlva éjszaka is elhagytuk a pelenkát.
Szóval sztem ki kell várni türelmesen mikor érett rá. Én is azt hittem sose jön el ez az idő és mi lesz az ovival... de sikerült! És mondom, előtt EGYÁLTALÁN nem bilizett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!