Szerintetek is érett már a szobatisztaságra?
Szia! Az kisfiam még nincs ennyi idős, de nappalra szobatiszta kb. 3 hete. Én sokszor megcsináltam, hogy nem adtam rá pelenkát (csak alváshoz) és napjában vagy 100-szor elmondtam neki, hogy, ha pisilni ,vagy kakilni kell akkor rá kell csücsülni a bilire. Nem mondom, hogy nem történtek balesetek.
Ő nagyon élvezi, hogy, ha belepisil, vagy kakil a bilibe utána kiöntjük a wc-be és lehúzhatja.
nem próbálni kell a peluslevételt hanem levenni!!!
most vedd le 2 hétre. alváshoz és ha kimentek akkor add rá. tedd le a bilit, mondd, hogy ott van, ha kell pisilni, üljön rá. ennyit, ne többet, ezt is csak alvások után...
ha pisil, akkor szépen öltöztesd rá és ne mondj semmit!!!
2 hét múlva, ha megszokta, hogy nincs pelus akkor el lehet kezdeni, hogy ráülteted. először a komfortérzetet kell kitörölni, amit a pelus okoz!
ez azért nem drasztikus, pusztán arról van szó, hogy a mai pelusok "túl jók", remekül érzi benne magát akkor is, ha pisilt.
mi most lettünk túl ezen a szakaszon, nálunk is hasonló volt mint nálatok.
mikor megszokta, hogy nincs pelus, egyszerűen ráült a bilire. pedig előtte akárhogy kérhettem, nem!
már csak az öltözködés miatt sem várnám meg a jó időt, ugyanis az, hogy pisil meztelenül a szoba közepére, nem egy negatív, kényelmetlen érzés.
míg az, hogy a macinaci tocsog a pisitől naponta 10x, na az tényleg ösztönző! okos már, pár nap alatt összerakja, hogy nincs pelus és kényelmetlen naciban pisilni...
persze félre ne érts, nem rábeszélni akarlak, csak leírtam a tapasztalatmat amit egyébként nem magamtól szedtem :)
nehéz megtalálni mi a "kényszerítés" és mi az amit meg kell tenni.
szerintem mostanában annyira ráhagyjuk a gyerekre ezt a pelus témát, hogy esélyt se adunk rá, hogy szobatiszták legyenek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!