Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Költözés 2-3 éves gyerekkel?...

Költözés 2-3 éves gyerekkel? Hogy viselték?

Figyelt kérdés
Nemsokára elköltözünk, és kicsit tartok attól, hogy fogja viselni a fiam. Mesélnétek nekem saját tapasztalatokat? Köszönöm!
2012. máj. 2. 11:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom elég nehezen viseli a változásokat,d e a koltozés sima ügy volt.2,5 éves volt akkor,az uj szobajat nagyon szepen megcsinaltam,kapott mászó alagutatmsátrat,meg pár nagy matricát a falra,tetszett neki.Még egy hét sem telt el,ő mondta először hogy megyünk "haza",meg mondta hogy van a régi ház,meg az uj ház:-)
2012. máj. 2. 11:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekünk csak pár napig tartott a zavar, főleg este, alváskor, pedig nehezen viseli a fiam a változást. Ugyanez volt a Balcsinál is, azt hittük majd kemény lesz az első pár nap. Ott is csak az alvással volt pici gond. SZóval csak azért írtam le, mert tulképp a kisgyerek mindenütt meg tudja szokni az új környezetet, csak a szülei legyenek ott:)
2012. máj. 2. 11:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok,még annyi hogy előtte velem aludt a kicsi,de az uj lakásban az elős naptol egyedül,és az sem okozott gondot.
2012. máj. 2. 11:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia! a fiam egy éves volt amikor költöztünk. A dobozolás már 1 hónappal költözés előtt kezdtük.(Minden nap egy kicsit.) Addig nem is volt probléma amíg nem a játékok voltak a sorsosak. De leültünk és megbeszéltük hogy ezeket nem tűnnek el csak majd az új szobájában fog játszani vele. Volt egy doboz amit az utolsó pillanatban zártunk le a játékaival. Minden doboz címkézve mit tartalmaz, vagy melyik szekrényben volt stb. Költözés napján nagy autó cucc fel új helyen cucc le. Jelen volt a fél család. Anyum vigyázott a fiamra. Mindenkinek megvolt a feladat fiúk szekrények, lányok dobozok. Délután még visszamentünk a kutyusokért. Kb. 3-4 hét volt mire kifestettünk, parkettáztunk, elpakoltunk. Közben rengeteget sétáltunk és játszótereztünk az új helyen. Mivel még velünk aludt így nagy változás nem volt számára. Sőt menni akart apának segíteni festeni. A lényeg szerintem hogy ne hanyagold el a gyerkőcöt és tartsd meg az állandó dolgokat.( napirend, játék, olvasás..) Én mindig alvás időben dobozoltam. Remélem segítettem és erre voltál kíváncsi.
2012. máj. 2. 11:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Először amikor beszélgettünk a költözésről, semmi gond nem volt, a ház is tetszett neki, amit megvettünk - elvittük a gyerekeket is házat nézni és kikértük a véleményüket. :-)) Később, már a költözés előtt közvetlenül csak annyi probléma akadt, hogy meg kellett magyaráznom a leányzónak, hogy nem maradnak itt a holmijai a régi házban, mindent elviszünk. Olyanokat kérdezett, hogy mi lesz az ágyacskájával, azt is visszük? Meg a játékait? Aztán segített nekem dobozolni a szobájukat, így megértette, hogy mindent viszünk, nem marad ki semmi. Az új házban legelőször az ő szobájuk lett készen, csak utána a többi. Már az első este se volt gond az alvással sem. :-)

A fiam még csak 11 hónapos volt a költözéskor, rajta meg azt láttam, fel se veszi a dolgot, neki mindegy volt, hol van, amíg én is ott vagyok. :-)

Összességében teljesen problémamentesen átvészeltük, egy szavam se lehet.

2012. máj. 2. 11:52
 6/8 anonim ***** válasza:
21 hónapos volt mikor elköltöztünk (igaz anyukámékkal egy utcába). Már a felújítás alatt sokat volt itt velünk, és amikor beköltöztünk, semmi gond nem volt. Már első éjjel is jól aludt. Egyből megszokták (4 hónapos volt a kistesó).
2012. máj. 2. 14:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekünk a gyerek észre sem vette igazán.Még azt sem tudtuk megoldani,hogy arra a napra valaki elvigye,így folyamatosan bukdácsolt a szétszerelt bútorokban.A játék dobozokat csempészni kellett,mert mindent vissza akart pakolni,szegénykém azt hitte,hogy elviszik a játékait,dolgait.Estére bepakoltunk,az ő szobája volt a cél,hogy az tényleg rendben legyen mire altatás van.Amikor szétnézett megállapította,h.megvan minden játéka,fontos használati tárgyai,a kabalák,mackók,autók stb. Jééé!Még az ágya is itt van,akkor minden oké.:)Anya is,Apa is,hát mi baja lehet...Semmi változást nem vettem rajta észre,mintha mindig is itt lakott volna.Akkor volt csak egy hiszti,amikor barátnőmékhez mentünk vissza a régi házba és szegénykém ment volna fel a 4.-re.Az istennek sem akarta megérteni,hogy mi oda már nem tudunk menni,és már amúgy sincs ott az ágya,játékai.Így hazajöttünk és egyenlőre nem járunk át, inkább Ők jönnek,nem akarok a kis lelkének ártani.Egyébként 2,5 éves volt a költözéskor.
2012. máj. 2. 14:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos válaszokat! Bízom benne, hogy nem az én kisfiam lesz a kivétel ha ilyen jól viselték a gyerkőcök a költözést :)
2012. máj. 2. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!