Egyedül nevelem 2,5éves kislányom. Van munkahelyem is várnak vissza. Mennyi esélyem van hogy felveszik az oviba? Már beirattam, a választ várjuk. De nagyon bízom benne?!?
Én ikreket nevelek egyedül, és 2 éves 9 hónaposan NEM vették fel Őket az oviba.
Sőt, volt olyan ovi, ahol közölték, hogy az egyedülállóságom nem jelent előnyt, mert más gyerek is él ROSSZ (!!!!) családban!
De minden általam megnézett oviban hasonló választ kaptam, vagyis, hogy az egyedülállóság senkit nem érdekel.
(Budapest)
5-ös vagyok. Mint mondtam, az enyémeket NEM vették fel a körzetis oviba, holott elmúltak addigra 2,5 évesek, és szobatiszták voltak.
Hiába van benne a jogszabályban a szociális helyzet, valójában sok helyen nem foglalkoznak vele. Az egyedülállóságot meg vagy 5 oviban felvetettem, és mindenhol azt mondták, hogy az nem számít.
Első körben nálunk azokat veszik fel, akiknek a tesó is oda jár, utána, akik oda jártak bölcsibe is. AZ évköziseket meg max októberig. Ezzel be is telik a létszám. Ráadásul felénk egy 3,5 éves előbbre van, mint egy 2,5. Ugyanis a nagyobbat már bölcsibe se veszik be, a kicsit igen.
Remélem a kérdező sikerrel jár, de egyáltalán nem 100% a dolog. Lásd a mi esetünk.
Furcsa ez. Én épp az ellenkezőjét tapasztaltam, amikor bölcsibe jelentkeztem a kisebbik lányommal.
Ott számít a jelentkezési sorrend is, én elég "gyors" voltam, hogy biztosan beférjünk, mire a nő azt mondta, hogy bár ő kedveli a "normális családokat", de ha jönnek a szociálisan hátrányos helyzetűek, akkor hiába van "jó sorszámunk", azokat fogják előre venni.
Pedig nekem is vissza kellett mennem dolgozni, éppen a piszkos anyagiak miatt a lányom két éves korában...
Köszönöm a válaszokat
Sajnos nem vették fel...most fellebezést írok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!