Nyáron adjátok a D-vitamint a gyereknek?
A védőnőnk azt tanácsolta, hogy tavasztól kora őszig nem kell a gyereknek adnom a D-vitamint, mert süt a nap, bőrön keresztül megkapja.
Viszont ha a gyerek mindig le van kenve naptejjel, kis kalapban van, tehát nem éri közvetlenül a nap, úgy hallottam, hogy akkor a D-vitamin bizony nem jut be a szervezetébe. Ez valóban így van?
Dehogy nem.
Attól hogy le van kenve nem azt jelenti hogy a napfény nem jut át a börön, hanem csökkenti az UV sugárzás átjutását, vagy is még így is az UV is átjut de kevesebb mennyiségben.
kalap, ruhák mind mind átengedik a nafényt, így nem kell parázni, kap elég napfényt.
kérdés mekkora a gyermek. ha 1 éves elmúlt felesleges adnod neki, ez csak egy mesterséges vitamin ami a nem teljesen szívodik fel, a megmaradt anyagok mind a gyerek szerevezetében rakodnak le.
A mi gyerekorvosunk nem csak a gyereknek adatja télen nyáron, hanem szerinte nekünk felnőtteknek is kellene az a napi egy csepp, évszaktól és kortól függetlenül.
Úgyhogy az én fiam kapja folyamatosan, pedig már 2 éves elmúlt. Ha eszembe jut magamnak is csöppentek.
A gyerekorvosunk és a védőnőnk is azt mondta, adjam a most 13 hónapos fiamnak nyáron is. Van, ahol egy éves kor felett nem kell nyáron adni.
A falu másik gyerekorvosa azt szokta ajánlani, hogy hat éves korig kapják a gyerekek.
Minden védőnő, gyerekorvos mást mond, úgyhogy erre a témára is lehet gombot varrni....
Köszi a válaszokat. Utolsónak még annyit a cebionnal kapcsolatban: "A Cebion cseppek alkalmazása olyan C-vitamin hiányállapotok megelőzésére javasolt, melyeket étrenddel nem lehet korrigálni."
Én ezt biztos, hogy nem adnám a kicsimnek állandóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!