Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti milyen elvet vallotok...

Ti milyen elvet vallotok édesség ügyben?

Figyelt kérdés
Mindig a mértékletesség elvét vallottam, hogy néha néha szigorúan evés után egy kis minőségi (!) édesség belefér, vagy nem nagy tragédia, ha a gyümölcsre raknak egy kevés barna cukrot. A leendő gyerekemet nem szeretném csokival tömni, de nem dőlök a kardomba, ha heti 1-2* kevés desszertet (túrórúdit, barackbefőttet stb.) megeszik. Sajnos a családban megy a harc, mert a sógornőm a "semmit" elvet vallja, és mindenkire rá akarja kényszeríteni. A páromnak van egy tündéri 3 éves unokaöccse, akit nagy nehezen havi max. 1* engednek át a nagymamához. A sógornőm állandóan kiveri a balhét, ha bármi olyat kap a pici, amiben cukor van. Tényleg nem kell hét pofára zabáltatni a gyerekkel az édességet, de ha szépen evett, akkor nem tehetjük meg, hogyha van az étkezés után süti (szigorúan házi, minőségi alapanyagokból), vagy túrórúdi, akkor nem kínáljuk meg belőle, ha mindenki más eszik. Megjegyzem napi 6* mos fogat, hogy el ne romoljanak, tehát még az sem lenne, hogy ott marad a szájában. Tényleg ennyire szigorúan kell fogni, és ennyit ártana? Tudom, hogy mindenki úgy neveli a saját gyerekét, ahogy szeretné, csak véleményekre vagyok kíváncsi.

2012. ápr. 29. 15:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
amikor kér,kap.3 éves,és ha megkíván egy kis csokit,és épp evett vagy még bőven evés előtt van kaphat.e sosem hisztizik a csokiért,még nem sirt édességért boltba,ellenben hisztizett egy szem almával a kezében,hogy azt haza kell vinni.(jót nevettünk a boltossal).ha épp evés elött kér,mindig mondom,ha ettünk rendesen kérjen ujra és kap.cukrot még nem evett,és nyalókát is mostanában kért egyszer egyszer ami aztán a kukában landolt.ha tiltom pont az ellenkezőjét érem el,a csoki örömet okoz,miért venném el tőle épp én,aki mindennél jobban szereti őt.
2012. ápr. 29. 20:04
 12/13 alaszka ***** válasza:
Nálunk is van egy édességes kosár, abban rendszerint van cukor, 1-2 csoki, ropi, keksz. A 4 éves lányom tudja hol van, el is éri, de mindig mondom, hogy csak egy valamit ehet belőle aznap. Általában be is tartja. Azt szoktam mondni, hogy hagyjon holnapra is, mert nem veszünk másikat, és így visszarakja a másikat. :)
2012. ápr. 30. 11:54
 13/13 anonim ***** válasza:
Én sem tiltom, nem hiszem, hogy volna bármi értelme. Szerintem a fogromlás és az elhízás is hajlam, genetika kérdése leginkább. Én arra figyelek, hogy édesség mindig a főétkezések után menjan, ne két étkezés között, és hogy jó minőségű legyen. Sokat sütök, piskóta, házi süti, keverünk túrókrémeket, gyümölcskrémeket. Evés után nálunk is fogmosás az alap.
2012. máj. 1. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!