Ti milyen elvet vallotok édesség ügyben?
Az én férjem orvos, belgyógyász: kifejezetten rosszul van az ilyen szélsőséges elvektől. A cukor FONTOS (!!!), és a gyermekek nem halnak szörnyet az édességtől. Még nem született meg a babánk, két hét múlva fog, de hasonló "elveink" vannak ilyen tekintetben, mint nektek: nem kell tonnaszámra, de igenis kaphat.
(Én meg pszichológus vagyok, és pontosan tudom, hogy ennyire erőteljes tiltás extrém vágyat eredményez majd az édesség iránt, és kimutatható, hogy az édességtől ilyen mértékben tiltott gyermekek elhízott, ebből fakadóan gyakran betegeskedő felnőttek lesznek - hiszen akkor anyu már nem tudja eltiltani tőle, de a hozzá kapcsolódó folyamatos vágyakozás megmarad, és uralkodni sem tanult meg fölötte. Eredmény: tökéletes káosz, édességfalási kényszer. Persze nem mindig, de gyakran.
Én is azt mondom, hogy az arany középút a járható...
Ha csak nem a világtól hermetikusan elzárt világban akarja nevelni sógornőd a gyerekét, akkor úgysem tudj megakadályozni, hogy édességet, cukrosat egyen, hiszen óvodába,iskolába fog járni...
Szerintem az rosszabb, ha nagyon tiltva van a dolog, mert a visszájára sülhet el.Vagyis mikor egyszer hozzájut nem szépen megköszöni és vesz 1 kocka csokit, hanem degeszre zabálja magát,ami nem túl áldásos, ha addig nem is találkozott vele a szervezete.
Nálunk mindig volt otthon édesség, és voltak hetek mikor hozzá sem nyúltunk, pedig tudtuk, hogy ebéd után lehet enni.Pont ezért nem is vagyunk édesség-függők.
1,5 éves a fiam,ha lehet nem adok neki és nem veszek neki direktbe csokit.70%osat már kapott, szereti, mi is sokszor eszünk.Persze azért evett már túró rudit, tejszeletet, de csak elvétve,inkább nagyszülők veszik.
De apumék pl már rájöttek, hogy jobban járnak ha egy zacsi mazsolát vesznek, mert azt mindennél jobban szereti kisfiam:)
Ja és a házi süteményekkel meg semmi bajom!Ha van, akkor azt teljesen nyugodtan eheti.
Amúgy meg kell a cukor a fejlődő szervezetnek...oké, nem azt mondom, hogy finomított fehér cukor a legjobb,de ha abszolút nem eszik cukrot, az sem jó...
Mindig van itthon egy teli fiók édesség, amit a gyerek elér. Akkor eszik amikor akar, azt amit kiválasztott. Keksz, csoki, cukorka, ropi...
Mivel ez nem kincs, nem egy tiltott dolog, néha eszébe jut, kivesz egy Kinder csokit, vagy egy mercit, és elég is neki. Gumi cukorból is eszik 10 szemet, a többit vissza teszi. Bezzeg ha átjönnek barátnőmék a fiával, kèt pofára tömi, majd meg fullad, elveszi az egész zacsival, senkit meg sem kînál, mert otthon nem kap, így igyekszik minél hamarabb minél többet megenni.
Minden hétvégén sütök, ilyenkor az uzsonna, vagy a reggeli süti kávéval, kakaóval.
Nincs elhízás a lányom, tud mértéket tartani mivel nincs megtiltva, napi 1x mos fogat, szép fehérek, és évi 1-2 alkalommal ha beteg, pedig Bölcsibe jár.
Mindent megeszik szépen!
Nem vagyok az édesség ellen, annó én is napi szinten kaptam csokit, cukorkát, és az olyan öröm volt!
Nem értek egyet azzal hogy a gyereknek nincs rá szüksége!
Én így gondolom, adok neki, ha te is akarsz adhat sz neki, az meg a sógornőd dolga hogy ő nem ad! Az ő gyereke csak nézze, a tiéd meg egye:)
Oviban suliban kivédhetetlen legyen hogy ne egyen, ne kérjen majd, jobb lesz ha dugiban eszi?
1 évesen így tavasszal már fagyizott a lányom, első Szülinapja előtt kapott már torta, süti szeletet.
Te nem örültél gyerek korodban ha a Mami hozott sütit, vagy csokit?
Kisfiam minden nap kap édességet. Oviba jár, ott minden nap van vagy ebéd után vagy uzsonnára valami süti, rudi meg társai. Itthon is kap hétvégén, mert nagyon szeretek sütögetni, mindig van valami a házban. Most nagy lenne, ha mi zabálnánk és ő nézné. Természetesen ha közvetlen evés előtt kér, akkor nem adok neki, de délután miért ne ehetne meg egy csokit?
És ennek ellenére ha odanyújtanék neki egy csokit meg egy savanyú uborkát, biztos, hogy az uborka kellene neki.
Ha ennyire tragikus lenne az édességet evők sorsa, akkor lenne 7 milliárd lakos a Földön?
Nálunk is minden nap van édesség, akár többször is, persze főétkezés után.
Van egy kis szekrény, ahol a nasikat tartom, a ropin keresztül a cukorkán át a csokiig. Evés után a fiam már megy is oda, aztán vagy adok neki vagy nem, általában ebéd után adok.
Pez cukorka, olvadós cukorka, nyalóka, táblás csoki, kis csoki (pl sport szelet, bounty), ropi, sajtos tallér, smarties, kinder csoki, kinder tojás mindig van a szekrényben. Módjával, de kap.
Így a jó időben a fagyi is megvan. Nem minden nap, de kap.
Azon kívül puding, süti... mondjuk én ezt nem nasinak nevezem, hanem pl uzsonnának/tízórainak, egy jó kis túróstáska, vagy csokis croissant tejjel.
2es vagyok, miért is lettem lepontozva?csak mert nincs "csokis fiókunk" egyenlőre???
nem értem, szerintem kb azt írtam mint a többiek....
Soha nem tiltottam a gyerekeket az édességtől: mértékkel és minőségi édességet kapnak, hetente 1-2 alkalommal sütök, bolti édességből pedig tényleg a javát. Nincs minden nap édesség, nem is igénylik, de ha odajön valamelyik gyerek hogy kérek szépen csokit, akkor simán adok neki egy kicsit. Én is imádom az édességet, sikerült egészségesen felnőnöm, sőt, egész jó sportolóvá válnom.
Az édesség nem ördögtől való, hanem a kiegyensúlyozott és minőségi étkezés része.
2,5 éves a fiam
nálunk cukor,csoki nincs,legalábbis itthon.ha megyünk rokonokhoz,és megkínálják,ehet.a nyalókával nem tudja mit kell csinálni.
DE.eszik édességet minden nap.már reggel elmondja,hogy mit vigyek neki,ha megyek a bölcsibe érte.amíg átöltözik megeszik vagy egy kismackót,vagy tejszeletet vagy rudit.
itthon eszik danettet,zott montét,nekem ezek is édességnek számítanak.
én az arany középút híve vagyok,így nem tiltom,de nem is tömöm édességgel.kedvenc nasija a bake rolls fokhagymás kenyérchips.(burgonyachipset nem kap)
szerintem ha eltiltja az ember,annál jobban sóvárogni fog utána,így meg ha mértékkel kap,nem kívánja annyira.
én rá szoktam bízni,ha ér kap,ha nem nem.nem száll el,tényleg napi egy édességet eszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!