Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon Nagyon rosszul evő 2...

Nagyon Nagyon rosszul evő 2 évesek Anyukái! Mit csináljak? Adjatok tippet!? Bőv. Lent

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 2 éves kisfiam! Iszonyatosan rosszul eszik,az utóbbi 2-3 hétben!Azelőtt sem volt egy nagy evő,de mostmár katasztrofálisnak érzem a helyzetet.

Pl,tegnap:

Nem reggelizett semmit

Nem tízóraizott semmit

Ebédelt (fél tányér rizibizi+tejölös karajos husi)

Uzsonnak- pár szem kölesgolyó

Vacsora 1!!!!!!! kanál tészta....

És kész. Van amikor picit többet eszik. De pl. reggeliét,már napok óta kihagyja,nem akar enni...:(((((((((

Annyira el vagyok keseredve...:((((Már sírhatnékom van. Ma is evett, 3 falat piritóst,és kész. Már 10óra van..

Mit csináljak?????

Nem beteg,nem fáj a torka stb..

Amúgy 94cm,és 14kg.

Nagyon spéci tippeket várnék.:) Egyszerűen nincs egy nyugodt pillanatom emiatt. A játszón is,egész végig a kajával üldözöm..

Mit tehetnék?Félek,hogy beteg lesz így!

Amúgy az ivással nincs gond. Sokat iszik!De az evés az nem a kedvenc programja..:(((((

2012. ápr. 28. 10:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szia! Ne aggódj, nem lesz baj. Mikor az én fiam volt ilyen nemevös idöszakában , bár tudtam, hogy nem helyes, de én is sokszor kiborultam és sirvafakadtam, volt olyan is, hogy idegességemben azt gondoltam, legszivesebben ráburitanám a k aját... Probálj higgadt , nyugodt maradni, mert ha nem tudsz a gyerek is érzi hogy baj van és annál inkább nem eszik. Nekünk kb 2 honapig volt teljesen étvágytalan. Ezek a dolgok javitottak a helyzeten: béres csepp, vitacolan szuszpenzio, aktival kid rágotabletta. Teljesen akkor mulott el az étvágytalanság miután kiderült hugyuti fertözése van és kapott rá antibiotikumot. A dokinő azt mondta, valoszinü elhuzodott ez a betegség nála és ettöl lehetett az étvágytalanság is. Ha nem javultok, esetleg kérj a háziorvostol egy laborpapirt a pisivizsgálathoz. Üdv, minden jot!
2012. ápr. 28. 21:26
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha egyébként eszik csak most nem akkor szerintem is lehet valami betegség a háttérben. Nekünk két hét után derült ki, hogy a torka tele van afta vírussal. Ez fehér pötty szerű kiütések, ami lehet a torkán és a szájában is. Ez önmagában nem fáj, csak ha hozzáér valami. Vagyis inkább nem evett a gyerekem. Nekem a teában lévő cukkoral is vigyázni kell és a gyümölcslevekkel. A védőnőnk mondta, hogy a "rossz evő" gyerekeknek elég annyi, hogy éppen csak elmúljon az éhség érzetük erre pedig elég a tea és a gyümölcs lé. Ilyen két hetes nem evés után kivettem a teából a cukrot -mert vizet nem nagyon iszik - és nagyon hamar meg volt a hatása, szépen elkezdett enni. A mai napig is éppen csak megízesítem a cukorral sokkal inkább citromos a tea és gyümölcslét is csak evés után adok neki. És nincs nasizás csak evés után. Ha nagyon étvágytalan és nincs más baj az orvos felírhatja a Peritolt az nagyon hatásos, meghozza az étvágyát. Egy-két ilyen kúra után pedig rájön, hogy jó enni. Nálunk ez volt két évesen. Most 4 éves már semmi gondunk nincs szépen eszik rendesen.
2012. máj. 2. 13:04
 13/13 anonim ***** válasza:

Még nem volt időm elolvasni a többi választ. Már nem is remélem, hogy nekem valaki segíteni tudna:(. Amit fent leírtál az nálunk a legjobb napokra jellemző. Szóval a tiédnél rosszabbul ezik. Nem tudok mit tenni, de azt tudom (pedagógusként és 9 évnyi pszihológiai tanulmányok nyomán), hogy azt, hogy "üldözöd a kajával", inkább visszafelé hat.

Az én lányom születésétől rosszul eszik, ennek ellenére még nem volt beteg és jól fejlett: 102cm/17kg, 28 hós.

2012. szept. 1. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!