Mit csináljak 2,5 éves kisfiammal? Minden délután, mikor a nagytestvérért megyünk az oviba, lehetőség van, hogy ő is játsszon az ovisok udvarán. Mikor hazaindulnánk, nem hajlandó jönni, dühkitörése van, most már gyakorlatilag minden nap.
így van ahogy a 2. válaszoló is írta.
azért ha belegondolsz jogos a hiszti. megengeded, hogy játsszon az udvaron, de ne játsszon az udvaron mert mentek haza. ez kicsit ellentmondásos.
kell már neki a gyerek társaság, kapjátok fel a nagyot és irány a játszótér ahol azért 1-2 órát legyetek :)
Szia!
Nem szabadna engedned hogy játszhasson az ovi udvarán a játékokkal,hiszen ez nem az ő játszótere,az az ovisoké. Nálunk külön kérték hogy ha visszük el a gyerekeket az oviból,akkor ne játszanak az udvaron (max egy csúszdázás,de nem órákig még),mert akkor "felrúgják" a szabályokat,mert az ovi udvar egyik fele a miniseké és a kiscsoportosoké (nekik való játékokkal),a másik fele a középsősöké és a nagycsoportosoké (szintén nekik való játékokkal) és ha hagyjuk hogy össze vissza játszadozzanak,akkor majd az oviban nem értik meg hogy most miért nem játszhatnak a kicsik a nagyobbak játékaival stb. Ahogy a többiek is írták,menjetek játszótérre utána egy kicsit.
Kitartást és ne foglalkozz azzal ki hogy néz rátok a "tombolás" miatt!
Én azt nem értem, ha az ovi udvarán van időtök játszani, akkor hazafele menet beugrani a játszótérre miért nincs időtök? Nem kell hazamenni, hanem egyből a játszótérre, és pont ugyanannyit ott lenni, mint amennyit az ovi udvarán lennétek.
Kezelni nem nagyon fogod tudni ezeket a hisztiket, mivel pont ebben a korban van. Ergo vagy elkerülöd, vagy továbbra is hisztizni fog. Amit tehetsz, hogy lelkileg készíted őt, hogy kisfiam csak fél órát maradunk, kisfiam 5 perc múlva indulunk, kisfiam még egyet csúszol és indulunk, kisfiam most indulunk, mondom most indulunk, aztán megfogod és elindultok, nincs apelláta. Mást nem tehetsz.
Próbáltad már, hogy ha nem akar elindulni hazafelé, akkor a nagyobb tesóval szépen hangosan elköszöntök tőle, hátatfordítotok és elindultok nélküle?? Szerintem megszeppenne és futna utánatok.
Az én fiam is 2,5 éves, és ha valahonnan nem akaródzik elindulnia, pedig már indulnánk, akkor elköszönök tőle, és elindulok. Legkésőbb 20másodperc és szalad utánam kiabálva hogy anyaaaa jövöööök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!