Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elköltözünk. Hogy oldjuk meg,...

Elköltözünk. Hogy oldjuk meg, hogy ne legyen rossz érzése a kisfiúnknak?

Figyelt kérdés

3,5 éves a kisfiúnk.

Eladtuk a lakásunkat, és vettünk helyette egy másikat. Pár nap, és költözünk. Az a gond, hogy bármikor szóba hozzuk a költözést, ő azt mondja, nem akar menni. Itt akar maradni. Az új lakást együtt mentünk megnézni, igaz ő már ott mondta, nem akar költözni. Viszont muszáj volt eladni szép nagy lakásunkat (pénzügyi okokból), és egy panelt vásárolni helyette.

Költözéskor nem lesz itt, a nagyi vigyáz rá. Ha már beköltözünk, végeztünk mindennel az új helyen, akkor jönnek. (van egy kistesó is, de ő még nem igazán fogja fel, még kicsi)

Teljesen tanácstalan vagyok. Utolsó este, búcsúzzon el a lakástól? Ti mit csináltatok az utolsó estéteken?

2012. ápr. 25. 13:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Mi tavaly költöztünk az akkor 2,5 éves kisfiúnkkal. Mondjuk mi kisebből nagyobba. Ő akkor segített az apukájának festeni a falat, úgyhogy mi nagyon készültünk. Így nem volt gond. Az utolsó estére már nem is emlékszem mit csináltunk, csak arra, hogy a kisfiam legjobban attól volt beindulva, hogy jön egy teherautó! :) Egyébként gondolom, hogy a kisfiad is hallotta mikor a költözésről beszéltetek és érzi, hogy ez nem jó buli, muszáj költözni és nem lesz jobb. Biztos, hogy emiatt ellenkezik ő is. Talán próbáld meg neki a jó dolgokat felhozni, hogy lesz új szobája, új barátok, új környezet, valami ilyesmi. Ha úgy érzed, hogy neked is rossz, hogy költözni kell, akkor talán éppen erről kéne vele beszélni, hogy anya is nagyon szomorú, hogy el kell költözni, de majd együtt felfedezitek a környéket, berendeztek egy új lakást, stb. Talán besegíthetne, hogy a szobájában mit hova rakjon, nem biztos, hogy az a legjobb, ha költözéskor nincs ott, hanem a nagyi vigyáz rá...
2012. ápr. 25. 13:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Egy 3,5 évest már be lehet vonni a költözéssel járó felfordulásba. Tervezgessetek együtt, hogy hol lesz az ágya, milyen legyen a szobában a fal, stb... Keressetek együtt új barátokat, fedezzétek fel az új játszóteret. A szépségét próbáld bemutatni, bármennyire is szomorúak vagytok. ...és egyetértek az egyik válaszadóval, meséld el a kisfiadnak, hogy miért kell elköltözni és emiatt te sem érzed jól magad. Megértik ám olyan kis okosok.
2012. ápr. 25. 13:58
 3/5 anonim ***** válasza:

3,5 éves a lányom, 1 hónapja költöztünk.

Vigyáztak rá míg átcuccoltunk,mindent a helyére raktunk.

Az elején furcsa volt neki, mondta menjünk haza, mondtam neki mostantól itt lakunk, ez az új szobád.

1 hétig be sem ment a szobájába játszani, csak a tv, a mesék! A nappaliban volt egész nap, ha kihoztam neki valami játékot játszott, de igazából mindig mesét akart nézni.

Második héten átjöttek barátnőmék a gyerekekkel, na akkor már mindd bementek a szobába játszani, és onnétól kezdve szívesen volt ott, most már szeret itt lakni! Nagyobb lakásba költöztünk, itt kényelmesebben tud bent motorozni, nagyobb tere van játszani, már tudja hogy ez az új lakás, itt lakunk, és szereti is, mert itt lett terasz, ahová ültettünk virágokat, és locsolhatja!

Ne félj tőle, hamar megszokja az új környezetet!

Nálunk jót tett egyébként ez a változás, mert lenyugodott. Eddig nagyon eleven, szófogadatlan volt, és mióta ide költöztünk, kicsit megszeppent, szófogadóbb lett!

2012. ápr. 25. 14:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát nem lesz egyszerű,főleg,hogy a szép nagy házból egy panelbe?

Nehezen fogja megszokni.Mivel neki a szabadság volt ott most meg a bezártság.Mi panel jellegűbe lakunk 4 gyerekkel,de amennyir szerettem itt lakni úgy gyűlölök,de sajnos nincs pénzünk költözni.

Valahova adjátok le mikor átadjátok a kulcsot,ne is lássa.

Közel van a másik vagy messze?

Rendezzétek együtt be a szobácskáját!

4 gyerkőc anyukája

2012. ápr. 25. 16:27
 5/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

A költözésnél biztos nem lesz itt, így sokkal egyszerűbb, nem kell még rá is figyelni. Amúgy is imádnak a nagyiéknál nyaralni, alig várják hogy mehessenek.

Már megbeszéltük, milyen színűre fessük a falat, kapott már új lámpát is, és egy tűzoltós plakátot.

Igaz 2 két hét múlva költözünk, de tegnap elkezdtem velük pakolni pár ruhát, hogy szokják. Eddig úgy tűnt, élvezték, hogy segíthettek (leginkább a nagy) pakolni, hajtogatni a ruhákat. Gondoltam, mindennap pakolunk pár dobozt, amíg itthon vannak.

Nem költözünk messze, másik kerület. Eddig Zugló kertvárosában laktunk, most a az újpalotai ltp-re költözünk. Gondoltam majd néha visszajövünk a régi játszótérre.

2012. ápr. 26. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!