Hogyan szoktathatnám le 3 éves kisfiamat a pelenkáról? Mit tegyek?
Akkor fordulj bírósághoz! Értsd meg, KÖTELES felvenni az óvodába, akkor is, ha nem szobatiszta. Ezért miért kell lepontozni, ha a jogaidra hívom fel a figyelmedet? Többet nem fog előfordulni, ha ez neked nem tetszik... és bocs, hogy élünk. Segíteni próbálunk.
Azért, mert kis faluban laksz, azért ugyanazok a jogaid, mint egy nagyvárosban. Ha nem hagyod, hogy átgázoljanak rajta...
Kislányom két hete lett szobatiszta 8nappalra), úgyhogy friss a tapasztalatom. Én úgy kezdtem, hogy levettem róla a pelust, és mondtam neki, hogy már nagylány, a nagylányok a bilibe pisilnek, az ovisok is stb.. Pár napig napi 5 bugyi lett pisis, néha sikerült neki az udvaron leguggolva pisilni, néha a bilibe. Aztán egyik este ráültettem a wc-re, attól kezdve nem volt bepisilés!!!! Első nap még 10 percenként járt a wc-re, mert tetszett neki a dolog, aztán mindig kevesebbszer.
Fontos, hogy soha ne szidd meg, ha bepisil, bekakil!
És lazíts, szerintem érzi rajtad, hogy sürgetni akarod a dolgot (ami én meg is értek), de próbáld meg kicsit hanyagolni a témát. Hosszú még a nyár, hidd el menni fog. HA megérik a gyermeked idegrendszere, agya rá, akkor pár nap alatt leszokik majd a pelusról.
Én is kis faluban lakom, így értem az ovis problémádat.
Szeptemberig meg boven van ido hogy leszokjon a pelusrol a kicsi! Es most itt a nyar, a jo ido ugyhogy rajta!
Ne stresszeljel rajta, tudom hogy konnyu mondani, de ha stresszelsz a peluson akkor azt megerzi a kicsi.
Mi ugy csinaltuk a kisfiammal, hogy nem adtam ra pelenkat egyaltalan mar. Amikor mentunk setalni megallt, es pisilt. Orultunk. Otthon bili, orultunk.
Neha bepisilt, de ez termeszetes, ez ezzel jar.
Ne adjal ra egyaltalan pelust, es sokszor tedd a bilire, de tereld a figyelmet ez a bili a gyereknek ne legyen teher.
Most junius van meg juli, augusztusban boven leszokhat a pelusrol. Mar egyaltalan ne adjal ra!!!
13:44
Ha te voltál a 7:38-as, akkor közlöm veled, hogy NEM én pontoztalak le. Mire én olvastam a válaszodat, már így állt a %-os arány. Most még külön meg is néztem. Az áll ott, hogy hasznosnak találtam a válaszodat.
Hát nem tudom, hogy mi lesz. Mert így itt biztosan nem veszik fel oviba. Folyamatosan nincs rajta a pelus, csak éjszakára adom rá. Legfeljebb kisgatyát, vagy nadrágot adok rá, hogy még az se nehezítse meg a dolgát, hogy egyszerre két ruhaneműt kelljen lehúznia magáról, de már nagyon unom a sz.ros nadrágok, gatyák mosását. A férjem állandóan dolgozik, a kicsi is még csak fél éves. Segítségem nincs.
Ideges vagyok amikor besikerül neki valami és egyre nagyobb önfegyelemre van szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!