Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktathatnám le 3...

Hogyan szoktathatnám le 3 éves kisfiamat a pelenkáról? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most, hogy jó idő van, leveszem róla a pelust, hátha észre veszi magát. Ha kell neki legugol és figyeli az eseményeket, ha van rajta kisnadrág is legugol, dehát le kellene azt tolnia. Már nagyon régóta próbálkozunk. MÁr a fenekére is csaptam, beszélgettem is vele, de semmi.
2009. jún. 21. 23:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Van bilitek? Ha nincs akkor holnap vegyel egyet, es bilire ultesd ra a kicsit! Amig ul a bilin te beszeljel vele, akar meg meseskonyvet is nezegethettek, es amikor lesz valami a bilibe akkor nagyon de nagyon oruljel neki!!!! Tapsoljal es mond meg neki hogy nagyon ugyes kisfiu! Eltesszuk apanak a bilit estere, megmutatjuk hogy milyen ugyes okos a kisfia.

Nagyon dicserd meg erte, es ne verjel a fenekere!!! Attol nem fog meg a bilibe pisilni hogy rautsz.

2009. jún. 21. 23:53
 2/18 anonim ***** válasza:
74%

Te józan vagy?

Ha a fenekére ütsz, az azt jelenti, hogy nem szabad pisilnie. Egyáltalán. Szerinted ezt be tudja tartani?

Tényleg biliztetni kell, és dícsérni, ha sikerül.

És az elején, amikor már fölfogja, akkor is lesz olyan, hogy ráül a bilire, de nem veszi le a nadrágját. Akkor sem szabad szidni: le kell venni neki, mutatni kell, hogy hogyan kell tenni.

Ilyen korban még két dologra egyszerre nem nagyon tud figyelni.

2009. jún. 22. 00:18
 3/18 A kérdező kommentje:
Ja! Azt elfelejtettem írni, hogy van bilink. 1 éves korától használjuk. Rendszeresen sikerrel. Belepisil, belekakil, de csak akkor, ha éppen kell neki.Nem tudatosan. Szeptembertől menne oviba, de így nem mehet. Már teljesen kivagyok ettől, és szégyellem is.
2009. jún. 22. 06:45
 4/18 A kérdező kommentje:
Ja és hatalmas üdvrivalgásokkal, puszikkal és tapssal szoktam dícsérgetni.
2009. jún. 22. 06:47
 5/18 anonim ***** válasza:
76%

Hogy érted, hogy csak akkor pisil-kakil a bilibe, ha kell neki? Mi is csak akkor megyünk wc-re, ha kell. Az meg természetes, hogy sokáig még nem tudja visszatartani és segíteni kell a gatyát letolni, bilit tartani vagy ráültetni.

Az én fiam pár hónap múlva lesz 3 éves. Ahogy bejött a jó idő, levettem a pelust. Az első nap becsurgatott, mondtam neki, hogy a bilibe kell pisilni és szóljon. Aznap nem jött össze, de másnap már egyszer sem ment a gatyába. A kakival még szenvedünk, mert nem hajlandó ráülni a bilire és vagy sikerül odatartanom, vagy nem. De nem sürgetem, előbb-utóbb az is összejön. A nagyobbik fiamnál tapasztaltakból sejtem, hogy az éjszakai pelust majd 3-4 hónap múlva hagyhatjuk el, ha mindig száraz marad reggelre.

2009. jún. 22. 07:14
 6/18 anonim ***** válasza:
78%
Ezt most nem egészen értem. Mi az hogy nem tudatosan, de akkor ül a bilire ha kell neki? Hát nem ez a normális én is te is akkor mész amikor neked kell nem amikor azt mondják hogy menjél. Ha pisil a bimbibe miért van rajta pelenka? Bocs de tényleg nem egészen értem mi a probléma. Nem szól hogy kell neki és csak néha rá ül? A helyedben én egyáltalán nem adnák már rá pelenkát inkább naponta többször át öltöztettem őket ilyen időszakban. A szídás verés itt nem használ.
2009. jún. 22. 07:16
 7/18 anonim ***** válasza:
55%

Az óvodába mehet akkor is, ha nem szobatiszta. Az óvoda nem kérhet olyat, hogy szobatiszta legyen a gyerek, kötelesek akkkor is felvenni, ha nem az. Ez nem elutasító indok. Ha felvették, megkaptátok a papírt, akkor mehet oviba. Punktum.

Ez csak egy kényelmes duma nekik, hogy ha nem szobatiszta, akkor nem engedik.

2009. jún. 22. 07:38
 8/18 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem úgy értette,hogy amikor ráülteti a bilire és akkor pont kell,akkor belepisil,de amúgy nem szól,hogy kell.

Azt gondolom,3 évesen,már kialakul,hogy a nap mely szakaszában van a kaki.Ha van ilyen megfigyelésed,akkor abban az időben ültesd rá.Ha nincs,akkor az sem baj,ha óránként ráültök.Nagyobb az esély a sikerre.A sok pozitív megerősítés előbb-utóbb gyümölcsöző lesz.

Ja,és azt is teheted,hogy amikor látod,hogy leguggol,akkor hívod,a bilire,hátha még odaér:)Kitartás!

2009. jún. 22. 10:18
 9/18 A kérdező kommentje:

A kérdést azért tettem fel, hátha tud valaki valami praktikát, és nem azért, hogy kiforgassátok a szavaimat.

Szóval, amikor ráültetem, mert épp úgy gondolom, hogy talán kell neki (alvás előtt, után, reggel este) akkor van többször, hogy belepisil, belekakil, de mint írtam, nem tudatos. A kaki biztosan nem.

Szólítgatom napközben: "Kell pisilni?" A válasz minden esetben "nem", de 2 perc múlva már be is pisilt. Nem vagyok gügye, leveszem a pelust róla, szólítgatom, ha sikerül dicsérem.

A múlt héten hétfőn egyszer szólt, hogy kell pisilni, nagyon örültünk, ráült a bilire, pisilt is, de azóta semmi. Még csak hajlandóságot sem mutat. Nem tudom, hogy mi történhetett akkor vele.

Egyébként egy okos babó. Ha belepisil, akkor azt kiviszi a WC-be beleönteni és lehúzza, gazdag szókincse van, ügyes a kezecskéje, már próbálunk rajzolgatni is.

Nálunk az oviba nem veszik fel ha nem szobatiszta. Mi egy kis falucskában lakunk, itt még a szemembe is beleröhögnének.

2009. jún. 22. 13:32
 10/18 anonim ***** válasza:
78%
A barátnőméknél a wc-fellépőke vált be annyira tetszett neki hogy felmászhat a "nagy wc"-re, hogy seperc alatt megtanulta a dolgot 2.5éves körül volt majdnem 3.A bilit elis tették végleg.
2009. jún. 22. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!