Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A te kisgyermeked is rátapos...

A te kisgyermeked is rátapos a rovarokra, pókokra?

Figyelt kérdés
Hangyát, pókot, méhet nem kímélné.

2012. ápr. 23. 23:59
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
A kisgyermek azt csinálja, amit a felnőttektől látott. Tanítsd meg neki, hogy érző lények azok is, és nekik ez fáj.
2012. ápr. 24. 00:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért olyan is van, hogy azt csinálják, amit egy másik gyerektől láttak.
2012. ápr. 24. 00:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szólj rá, de ne úgy, hogy bűntudata legyen, csak úgy simán, hogy nézd, ott mászik a bogárka, szépen békén hagyjuk. :))
2012. ápr. 24. 02:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mimindig azt mondtuk a gyerekeknek,hogy a bogaraknak is van családja,és éppen hazafelé tartanak a gyerekeikhez.Nem bántották őket.A méhecskét meg jobb békén hagyni,mert megcsíp.Ők készítik a mézet stb.A pókok megfogják a szúnyogokat,amik megcsípnek bennünket.

A vízipók csodapók című mesében mindenféle bogárka,pók stb. van,nézzétek meg együtt és beszélgessetek a rovarok hasznosságáról.

2012. ápr. 24. 06:25
 5/10 anonim ***** válasza:

hát, nálunk ilyet nem lát, az biztos. a 4 éves fiam imádja a bogarakat, játszik velük, begyűjti őket és nem bántaná.

a kislányom,ha meglát egyet azonnal eltapossa őket.

én és a férjem nem bántjuk őket.

2012. ápr. 24. 07:38
 6/10 anonim ***** válasza:
62%
3 éves,nézegeti, majd megfogja őket, és viszi hozza. Igaz nem sokáig maradnak életben, de szereti a bogarakat, rovarokat, játszana velük, nem 'bántja' őket.
2012. ápr. 24. 07:39
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 24. 08:31
 8/10 anonim ***** válasza:
66%

Szia! Az én gyerekem azokra tapos rá, akik bántják a rovarokat. :D

Na jó, viccelek, nem bántana senkit, de imád minden rovart (és minden állatot egyébként, de főképp a rovarokat), így sokszor felháborodva jött haza az oviból, ha valaki bántott valamilyen élőlényt.

Szerintem is ez nagyrészt a szülőkön múlik, az ő hozzáállásukon (persze más gyerektől is láthatja, de akkor is látja majd a szülő, és nem mindegy, hogyan reagál), hogy érdekesnek állítják-e be a gyerek számára az élővilágot, vagy egy „szükséges rossznak”.

Szerintem érdemes rácsodálkozni minden életformára, és tudatosítani a gyerekekben, hogy mindegyiknek megvan az értelme, még a szúnyognak is.

A Vízipók jó kezdet, ajánlom a könyvet mindenkinek, az sokkal jobb a rajzfilmnél.

Mi talán a másik véglet vagyunk, nálunk a pókok lakótársnak számítanak. A gyerek meg élményként meséli, ha megharapja egy százlábú. :)

De azért nem vagyunk teljesen debilek, a szúnyogot és a molyokat leütjük.

2012. ápr. 24. 09:33
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Enyém elkezd visítani, fél ezektől. Nem tudom miért, mert nem látja ezt tőlünk, engem abszolút hidegen hagynak a bogarak, rovarok. Bár eléggé félős gyerek. Szóval nem bántja őket, hozzá se ér, a lábával sem.
2012. ápr. 24. 14:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Jaaaaj ne izéljetek már.... Én is szeretem az állatokat, de ha otthon mászik egy hangya a konyhában....

Ha utcán tapos rá a kislányom, annak én sem örülök, akkor szoktam neki mondani, hogy ne bántsuk, hadd menjen, itt jó helyen van. Amúgy nyilvánvalóan nem érti a kisgyerek a halál véglegességét, visszafordíthatatlanságát. Ő csak játszik.

Meghalt nemrég egy kutya a környékünkön, aki a lányom barátja volt, és a lányom kérdezte, hogy miért maradt itt alabdája a kutyának, mivel fog most akkor játszano a Dzsoni kutya... Nem érti.

2012. jún. 27. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!