Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam márciusban volt 3...

Kisfiam márciusban volt 3 éves, és a szpbatisztasággal, leginkább a kakilással van gondunk. Hogyan lehet rávezetni, hogy azt is a vécébe kellene, és ne féljen tőle, mert most szabályosan retteg?

Figyelt kérdés
Már egy jó néhány hónapja itthon a vécébe pisil, csak alváshoz kap pelust, illetve akkor, ha szól, hogy kaki lesz. A bölcsiben kb. 2 hete vették le róla a pelust, azóta mindig szól ott is, ha pisi van. A kakilás viszont rémálom lett. Valamiért retteg attól, hogy a vécébe vagy bilibe kell kakilni. Sosem erőltettem, talán 1-2 alkalommal próbáltam először pelenka helyett a vécére ültetni, amikor szólt,hogy kaki van,de olyan ijesztő volt a reakciója, hogy inkább adtam rá pelust. Néhány hete viszont még akkor is visszatartja, ha pelenka van rajta, és olyan székrekedéses lett, hogy már minden kakilás fájdalmas neki. Az ok tuti nem a táplálkozásában van, mert nagyon sok főzeléket eszik, nem válogatós, jó a z étvágya, elegendő folyadékot is fogyaszt (víz, gyümölcslé, gyümyitea). Tudom, hogy ez elvileg csakl egy átmeneti időszak, de nagyon rossz látni szenvedni. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Mivel segíthetek rajta?
2012. ápr. 23. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Mert ő még a kakit úgy érzékeli, hogy a saját része, és retteg, hogy elveszíti.

A fiamnál ezt úgy kezeltem, hogy megbeszéltük, a kakinak a csatornában van a helye, mert ott van a többi kakibarát, akik várják, és akik között jól érzi magát, ahogy ő is a bölcsiben a barátai között.

Ez bevált, azóta mindig el is köszön, és mondja, hogy menj a barátaidhoz a csatornába:)

Bocs a kicsit primitív megoldásért, de nálunk abszolút bevált:) HÁtha nálatok is kicsit enyhítené a helyzetet.

2012. ápr. 23. 20:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nálunk már simán ment a pisi a Wc-be (fellépős ülőke), de a kaki csak pelusba.Vártam néhány napot. Megvettem az 5-ös pelenkát, és glicerines kúpot biztonság kedvéért, de ment a kukába az egész. Ugyanis mi is megbeszéltük, hogy kakinak a wc-ben a helye.Apa és én is megmutattuk, hogy mi hogyan csináljuk és mikor sikerült a termék elköszöntünk tőle és jó utat kívántunk neki. Ezek után már a fiam is a wc-be nyomta. 2-3 alkalommal még elköszönt tőle, de aztán le se sza..ta a dolgot, mert már evidens volt.
2012. ápr. 23. 22:02
 3/5 anonim ***** válasza:
bocs az offért de nagyon jó hogy feltetted ezt a kérdést mert nálunk is ezek a gondok.De ő csak akkor szól ha már bekakilt.Mindegy hogy pelus vagy bugyi.Mindig lesem hogy nem-e kakil mert akkor elcsöndesül elvonul de sajna nem nagyon veszem észre.Ha meg észre veszem vissza tartja.Nagyon várja fiam az ovit de hiába mondom neki hogy csak az mehet aki a wc-be kakil,nem törődik vele:((mi 3 évesek leszünk júniusba nagyon remélem hogy addig eljön az az idő hogy a wc-be kakiljon.Mi is vettünk fellépős szűkítőt akkor meg azzal szórakozott hogy mindig kitalálta hogy neki igenis kakilnia kellett.Persze mellőle nem mehettem el tehát volt hogy fél órát a wc-be voltunk de csak pisi volt.Persze megyek eljátszom 100x is de már jó lenne ha sikerülne.Mi is kaki barátnak meg mindenfélének hívjuk,de semmi eredmény:(((
2012. ápr. 23. 22:36
 4/5 anonim ***** válasza:

nálunk is ez van, ő júliusban lesz 3 éves

nappalra szobatiszta, nagyon ügyesen bilizik, a délutáni alváshoz sem kell már pelus, és ha pisilni kell, felkel, pisil, majd visszafekszik

de a kaki nem megy a bilibe, csak a pelusba

ha kakilnia kell, kitör rajta a pánik, szalad oda, és azt kérdezi Mi van rajtam? (alsónaci, vagy pelenka) és megijed, hogy bekakilt a naciba, hiába mondom neki hogy az sem baj. Persze ilyenkor még nem kakil be, csak érzi az ingert, gyorsan feladom rá a pelust, belekakil, és már vehetem is le róla, illetve éjszakára pelusos még, és mostanában sokszor bekakil éjjel.

Semmiképpen ne erőltesd még ezt a kaki dolgot, mert szerintem már szorong, ezért nem mer a pelusba sem kakilni már.

2012. ápr. 23. 22:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Úgy látom, ez nem csak nálunk probléma:)

Kedves Első! Nem primitív a megoldás, inkább aranyos, jót mosolyogtam rejta:) Ki fogom próbálni ezt a kakibarátos mesét. Eddig csak olyannal próbálkoztam én is, hogy ő már milyen nagyfiú, és hogy a nagyfiúknak nincsen pelus, a hiúságára meg a büszkeségére hatni (mert az van neki bőven:)) A pisilésnél ez be is jött, rém büszke magára, ha valaki megdicséri, hogy már milyen ügyes, hogy vécébe pisil.

Erőltetni egyáltalán nem erőltettem, ha szólt, hogy kaki van, kapta egyből a pelust, néhányszor megkérdeztem, hogy hova akar kakilni, de azt az egyetlen alkalmat leszámítva meg se próbáltam vécére ültetni.

Kpróbálom ezta kakibarátos dolgot, vagy valami ilyesmit, remélem, hamar túlleszünk ezen is. Kitartást a hasonló gondokkal küzdőknek:)

2012. ápr. 24. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!