Kisfiam márciusban volt 3 éves, és a szpbatisztasággal, leginkább a kakilással van gondunk. Hogyan lehet rávezetni, hogy azt is a vécébe kellene, és ne féljen tőle, mert most szabályosan retteg?
Mert ő még a kakit úgy érzékeli, hogy a saját része, és retteg, hogy elveszíti.
A fiamnál ezt úgy kezeltem, hogy megbeszéltük, a kakinak a csatornában van a helye, mert ott van a többi kakibarát, akik várják, és akik között jól érzi magát, ahogy ő is a bölcsiben a barátai között.
Ez bevált, azóta mindig el is köszön, és mondja, hogy menj a barátaidhoz a csatornába:)
Bocs a kicsit primitív megoldásért, de nálunk abszolút bevált:) HÁtha nálatok is kicsit enyhítené a helyzetet.
nálunk is ez van, ő júliusban lesz 3 éves
nappalra szobatiszta, nagyon ügyesen bilizik, a délutáni alváshoz sem kell már pelus, és ha pisilni kell, felkel, pisil, majd visszafekszik
de a kaki nem megy a bilibe, csak a pelusba
ha kakilnia kell, kitör rajta a pánik, szalad oda, és azt kérdezi Mi van rajtam? (alsónaci, vagy pelenka) és megijed, hogy bekakilt a naciba, hiába mondom neki hogy az sem baj. Persze ilyenkor még nem kakil be, csak érzi az ingert, gyorsan feladom rá a pelust, belekakil, és már vehetem is le róla, illetve éjszakára pelusos még, és mostanában sokszor bekakil éjjel.
Semmiképpen ne erőltesd még ezt a kaki dolgot, mert szerintem már szorong, ezért nem mer a pelusba sem kakilni már.
Úgy látom, ez nem csak nálunk probléma:)
Kedves Első! Nem primitív a megoldás, inkább aranyos, jót mosolyogtam rejta:) Ki fogom próbálni ezt a kakibarátos mesét. Eddig csak olyannal próbálkoztam én is, hogy ő már milyen nagyfiú, és hogy a nagyfiúknak nincsen pelus, a hiúságára meg a büszkeségére hatni (mert az van neki bőven:)) A pisilésnél ez be is jött, rém büszke magára, ha valaki megdicséri, hogy már milyen ügyes, hogy vécébe pisil.
Erőltetni egyáltalán nem erőltettem, ha szólt, hogy kaki van, kapta egyből a pelust, néhányszor megkérdeztem, hogy hova akar kakilni, de azt az egyetlen alkalmat leszámítva meg se próbáltam vécére ültetni.
Kpróbálom ezta kakibarátos dolgot, vagy valami ilyesmit, remélem, hamar túlleszünk ezen is. Kitartást a hasonló gondokkal küzdőknek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!