Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valóban igaz lehet, hogy azok...

Valóban igaz lehet, hogy azok a babák akik nem szoptak később tanulnak meg beszélni?

Figyelt kérdés

Egy pedagógus ismerősöm mondta, hogy lehet mivel a fiam sajnos nem cicizett (nem kellett neki sehogy, így fejtem) a nyelvgyök/szájpad nincs úgy kifejlődve, ezért hátráltathatja a beszédben. Azt tanácsolta tegyek porcukrot, vagy valami édeset a felső ajkára, hogy próbálja onnan lenyalni, mozogjon a nyelve. Nem tudja, csak előre ölti a nyelvét.

2,5 éves, szavakat mond de nem sokat, mutogat, eljátsza mit szeretne,de egyébként mindent megért

Szerintetek? Nálatok hogy volt?

2012. ápr. 18. 19:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Fiam több mint egy évig szopizott, soha nem cumizott, most 2 éves és alig mond pár szót. Szerintem nincs ilyen összefüggés.
2012. ápr. 18. 21:49
 12/18 anonim ***** válasza:
59%
A fiam 1 hetet szopizott tisztán, aztán tápszeres lett. Most 2,5 éves és mondókázik, összetett mondatokban beszél, mesét mond.
2012. ápr. 18. 22:33
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Fiam 14 hós koráig szopizott, 2 éves korában kezdett el szavakat mondani, miután bekerült bölcsibe, most 2.5 éves, mondatokban beszél, mondókázni nem hajlandó, pedig pici baba kora óta énekeltem, mondókáztam neki. Szerintem nincs összefüggés.
2012. ápr. 18. 22:39
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem függ össze a két dolog! Az én lányom 2 éves, 1 évig szopizott mégis alig mond pár szót, csak a saját "babanyelvén" mondja ezerrel!
2012. ápr. 18. 22:44
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
A lányom egyáltalán nem szopizott és nagyon korán el kezdett beszélni. Most lett 2 éves már rendesen beszél mondatokban, mondókázik, énekel, stb.. Úgyhogy tuti nincs összefüggés! Amúgy én is ismerek olyan kisfiút, aki 3 éves koráig egy szót sem szólt, aztán ő is mondatokban hirtelen kezdett el beszélni...
2012. ápr. 19. 00:09
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
2,5 évesem szopott sokáig, mégsem beszél. Pedig lány. Szavakat sem mond.
2012. ápr. 19. 10:21
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 19. 16:26
 18/18 anonim ***** válasza:
2,5 évesem nemrég szokott le a szopiról, és kb itt tart beszédileg ő is.
2012. ápr. 30. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!