Valóban igaz lehet, hogy azok a babák akik nem szoptak később tanulnak meg beszélni?
Figyelt kérdés
Egy pedagógus ismerősöm mondta, hogy lehet mivel a fiam sajnos nem cicizett (nem kellett neki sehogy, így fejtem) a nyelvgyök/szájpad nincs úgy kifejlődve, ezért hátráltathatja a beszédben. Azt tanácsolta tegyek porcukrot, vagy valami édeset a felső ajkára, hogy próbálja onnan lenyalni, mozogjon a nyelve. Nem tudja, csak előre ölti a nyelvét.
2,5 éves, szavakat mond de nem sokat, mutogat, eljátsza mit szeretne,de egyébként mindent megért
Szerintetek? Nálatok hogy volt?
2012. ápr. 18. 19:37
11/18 anonim 

válasza:

Fiam több mint egy évig szopizott, soha nem cumizott, most 2 éves és alig mond pár szót. Szerintem nincs ilyen összefüggés.
12/18 anonim 

válasza:

A fiam 1 hetet szopizott tisztán, aztán tápszeres lett. Most 2,5 éves és mondókázik, összetett mondatokban beszél, mesét mond.
13/18 anonim 

válasza:

Fiam 14 hós koráig szopizott, 2 éves korában kezdett el szavakat mondani, miután bekerült bölcsibe, most 2.5 éves, mondatokban beszél, mondókázni nem hajlandó, pedig pici baba kora óta énekeltem, mondókáztam neki. Szerintem nincs összefüggés.
14/18 anonim 

válasza:

Szerintem sem függ össze a két dolog! Az én lányom 2 éves, 1 évig szopizott mégis alig mond pár szót, csak a saját "babanyelvén" mondja ezerrel!
15/18 anonim 

válasza:

A lányom egyáltalán nem szopizott és nagyon korán el kezdett beszélni. Most lett 2 éves már rendesen beszél mondatokban, mondókázik, énekel, stb.. Úgyhogy tuti nincs összefüggés! Amúgy én is ismerek olyan kisfiút, aki 3 éves koráig egy szót sem szólt, aztán ő is mondatokban hirtelen kezdett el beszélni...
16/18 anonim 

válasza:

2,5 évesem szopott sokáig, mégsem beszél. Pedig lány. Szavakat sem mond.
17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 19. 16:26
18/18 anonim 

válasza:

2,5 évesem nemrég szokott le a szopiról, és kb itt tart beszédileg ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!