Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Én ezt már nem bírom! Mit...

Én ezt már nem bírom! Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

17 hónapos alányom. És az alvása egy katasztrófa lett.

EGy éves korában abbahagyta a szopizást, utána két hónapig átaludta az éjszakát este fél9től reggel8-ig.

Most viszont lassan 3 hónapja valami katasztrófa minden éjszaka,2 alkalommal tuti felkel, de az utóbbi két hétben,félóránként ébred,és olyanra is volt példa hogy fél1-től fél5ig nem aludt.

Mit rontok el???? A jó alvó gyerekemet elvitte valami manó????

Nem látom,hogy jönne a foga,nem fázik,nincs melege, nem kér vizet sem, már teljesen kivagyok, most éjszaka legalább 20szor ébredt.

adnátok tanácsot

2012. ápr. 15. 11:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
eszik lefekvés előtt? mi tápozunk elalvás előtt, és ha nem beteg nem nagyon szokott felébredni éjszaka, ha mégis és ne kövezzetek meg akkor adok neki még egyszer, vagy tejet kap , de semmi lámpakapcsolás meg hangoskodás nehogy kizökkentsem a nyugiból. amúgy hozd át egy éjszakára biztos jól ellene a lányommal és te is pihenhetnél :) :)
2012. ápr. 15. 11:54
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ekkor van a masodik szeparacios szorongas. Nem lehet, hogy amiatt kel olyan gyakran?
2012. ápr. 15. 11:59
 3/15 A kérdező kommentje:

Hát én már nem tudom, napközben nemigazán veszem észre a szep.szorongást rajta.

Vacsorázik bőségesen,és elalvás előtt még 2 dl tejet is megiszik, próbáltam én is, hátha éhes,de nem kér tejet!!!

Egy halványan égő sólámpát kapcoslok csak,.épp csak lehet látni benn nála...

2012. ápr. 15. 12:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen átérzem a gondodat és a fáradtságodat. Én is egy éves koráig szoptattam a kislányomat,ugye akkor minden éjjel többször kelt. Miután elmaradt a szoptatás gondoltam én is hogy nyugodtabb éjszakák lesznek. Most 20 hónapos a lányom és még egy éjszakát sem aludt végig úgy, hogy ne sírt volna legalább 2x. Volt ilyen időszakunk nekünk is amikor hajnalban 2 órát ücsörgött,mert nem aludt, kb 3 hétig tartott, aztán elmúlt. A fogai 4 kivételével kijöttem, már 2 hónapja nem fogzik, de az éjszakák még mindig ugyan olyanok. A délutáni alvás viszont teljesen nyugodt. Én úgy vettem észre hogy amikor melegebb van akkor többet sír, pl télen amikor ment a fűtés, de így is takaró nélkül alszik,mert nem viseli el.

Szóval abszolút tudom mit érzel és hidd el rengeteg kisgyerek ilyen rossz alvó, ismerőseim közül is többen is vannak így.

2012. ápr. 15. 12:38
 5/15 anonim ***** válasza:
szió, nálunk is ugyanez van...nem tudok tanácsot adni, csak hogy érezd, nem vagy egyedül. Annyi, hogy a lányomnál ez periodikus, tehát 2 hetet átalszik, utána 1 hétig minden éjjel felkel,utána 1 hét alvás, 1 hét megint fent van. 2-3 órát ébren van ilyenkor, nem sír, nem kér semmit, nem fázik, semmi, semmi, csak anya, rajtam lóg, és szorít, vagy ül a fotelban, és elszöszöl egy szőrállatkával. Próbálom visszatenni, próbál is aludni, aranyos, de hallom hogy forgolódik, és 10 perc, már jön, vagy kiabál...Őrület. Totálkár vagyok én is olyankor, nem is tudom mi lesz, ha elkezdek dolgozni, mert komolyan azokban a hetekben csomószor bőgök a kimerültségtől, meg az idegtől...:-( Gondolom Te is így vagy...Kitartást nekünk...
2012. ápr. 15. 13:28
 6/15 anonim ***** válasza:
nálunk ebben a korban ugyanez volt, bár nekem előtte sem volt jó alvó, de volt olyan is, hogy minden nap 2 héten keresztül fél egytől, 4-ig mesét nézett(éjszaka). Aztán rájöttem a titokra, persze ez lehet hogy csak nálunk vált be,minden éjszaka nagy síírások árán átkéredzkedett az ágyunkba, vettünk neki egy leesésgátlós ágyat, és azóta ott alszik, és végigalussza az éjszakát. Úgy alszik el, hogy melléfekszem, és ahogy elaludt átmegyek a szobánkba, lehet hogy megnyugtatja, hogy ha kiakarna jönni, akkor bármikor megteheti, és ez jóérzéssel tölti el.
2012. ápr. 15. 16:00
 7/15 anonim ***** válasza:
Nalunk is miota van rendes gyerekagya , ami nagyobb, es nem racsos, tehat kilat kiszall stb, azota olyan nyugi van hogycsak csodalkozunk apaval.Mondjuk nalunk ottvan a szobankban odavan tolva meg a mi agyunk melle, elalvasnal akar megfoghatja a kezem is.
2012. ápr. 15. 16:15
 8/15 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez a helyzet!

(1,5 hónapos korától átaludta az éjszakát,2 hónapja kell)

Mi arra jöttünk rá,hogy nem akar egyedül aludni a szobájába!

Őt betesszük a kiságyba,mi a heverőre fekszünk(míg elnem alszik).Megnézi,hogy ott vagyunk-e, dob egy hátast és alszik reggelig!

2012. ápr. 15. 16:34
 9/15 anonim ***** válasza:
52%

Nálunk ugyan ez a helyzett és ma egy pszihológus ismerősöm érdeklődöt a kisfiam iránt, persze mondtam minden rendebn csak az a fránya éjszakai alvás, nappal me mint egy mormota. Viccesen oda szóltam hogy nagyon szereti a tv- meg a szmító gépet. Na akkor jól oda "vágot" nekem. Hogy ne is csodálkozam hogy nem alszik a gyerek mert túl sok felesleges információt vesz fel és nekik még nincs kifejlődve az idegrendszerük. Sűrgősen el kell felejteni a tv-t meg a gépezést. Ugyanis nem játszik a játékaival emiatt. Nekik még mesekönyvet kell nézni, olvasni. Mert később hiperakvívvá válhat.

18 hós baba anyukája

2012. ápr. 18. 11:56
 10/15 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam a tv-re, délelőtt délután 2-2 mesét szokott megnézni,ált. Bogyó és Babócát, a múltkor letiltottam pár napra,hogy biztos attól, de ugyanúgy,hanem többször ébredt, nálunk a játékokkal nincs gond, szépen játszik,nézzük a könyveket, építőzünk, bújócskázunk stb..

Most anpaokban mintha kicsit jobban aludna,cska 2-3 alkalommal ébred, lehet tényleg csak a fogával szenved ennyire, nem tudom...

2012. ápr. 18. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!