Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a teendő a következő...

Mi a teendő a következő helyzetben? Rosszul csinálok valamit? Nincs igazam?

Figyelt kérdés
Egyke 2 éves 2 hónapos kislányom rájött mi az hogy enyém.Ha lemegyünk a játszóra az összes játékát ölébe veszi és kiabálja enyém és alig bírom terelni,hogy igen az a tiéd,de te is megnézed/játszol másik gyerek játékával.Ő csak megnézi most a tiedet és egy picit játszik vele aztán visszaadja.Nagy nehezen kegyesen odaadja ennyi rábeszélésre a játékot.Ellenben a másét elveszi,mindig a másé kéne.Tanítgatom hogy rendben elvetted játszhatsz vele,de meg kell kérdezni szabad e vagy kérd el kérem szépen.Körülöttem a többi anyuka meg furcsán néz rám,hogy milyen irigy a gyerek pedig ők már átestek rajta vagy át fognak esni ezen a korszakon hiszen ez természetes.
2011. jún. 9. 16:41
 1/2 anonim ***** válasza:
Semmi teendö nincs csak amit eddig tettél. Ha nagyon irigy akkor ez valószínü még egy jó darabig kitart. De ahogy leírtad az a teesndöd.
2011. jún. 9. 16:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is hasonló korú. Mostanában jött el nála az 'enyém-korszak', semmit nem enged megnézni másnak, az ő játékához ne nyúljon senki. Főleg az újdonságokkal csinál így, azt sokszor egész nap hordja magával, le sem akarja tenni. Ha ő nem adja másnak, akkor én sem nagyon szoktam hagyni, hogy a máséhoz nyúljon, mert előbb-utóbb abból nagy sírás van, vagy az egyik vagy a másik gyerek nekikezd:)

Én inkább ilyenkor próbálok együtt játszani velük, beszélek folyamatosan, és sokszor ilyenkor célt érek, és önként nyújtja a játékot annak, aki kéri.

2011. jún. 9. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!