Milyen szandit, cipőt vásároljak?
Szerintem ha bemennél egy ortopédiai szaküzletbe és elmondanád a problémádat biztosan tudnak neked segíteni.Egy ismerősömnek elég volt egy lúdtalpbetét de olyat is ismerek akinek méretre kellett cipőt csináltatni az ortopédián.Ott szakemberek vannak és tuti jó dolgot fognak ajánlani.
Én is sokat nézegettem az ilyen oldalakat,hogy milyet érdemes venni kisfiamnak.Az a baj,hogy mindenhol mást írnak és így az ember bizonytalan.Eddig a haránt emelős cipőket díjazták,most viszont az olvastam,hogy ellustítja a gyerek lábát ezért nem egészséges.Na így próbálja az ember megvenni a legjobbat :)
A ludtalp ellen a legjob a mezítlábazás.
Otthon semmit ne adj rá vagy tapadós vastag zoknit csak, hogy minél többet mezitláb legyen.
Kintre pedig olyan cipöt válassz aminek a talap nagyon hajlékony. Ezek a cipök elég durva áruak, de nagyon fontos, hogy a lábfej megtartsa a rugalmasságát, hajlékonyságát menet közben is. Arra is figyelj hogy lehet egy olcsó cipönek is puha talpa, de nem puha hanem hajlékony talpra van szükség.
De ortopédushoz mindenképpen menjél. én elvinném magánhoz, mert julius még nagyon messze van.
:) kezdődhet a vita :)
én úgy tudom, hogy az itthoni, sima padló pont nem tez jót, mert nyújtja a szalagokat. Kintre, játszóra, kertbe viszont tényleg a mezítlábazás a legjobb. A salus nekünk is bevált,de a supy is nagyon jó.
Nekünk a gyógytornász a Supi+ cipőt javasolta, de nem találtam a közelünkben olyat, ezért Salust vettem.
A többi, már meglévő cipőbe pedig szupináló betétet tettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!