Felébreszted-e gyerekedet vagy hagyod aludjon, amíg
magától ébred?
Figyelt kérdés
Kisfiam 3,5 éves. Reggelenként természetesen ébresztem, mikor oviba kell menni, délután is ébresztik őket az oviban.
De ilyenkor hét végén vagy szünidőben hagyni szoktam aludni. Ettől még hétfőn gond nélkül ébreszthető, nem zsémbes, este is elalszik idejében, 21,30-22-kor.
Szerintetek ez így jó vagy próbáljam meg tartani a hétköznapi programot.
Ahogy írod semmi probléma nincsen abból ,ha hétvégén hagyod aludni amíg jól esik neki,én is hagynám .
2012. ápr. 14. 15:36
2/8 anonim válasza:
Én is hagyni szoktam a 3 éves lányomat. Nem baj ha kicsit jobban kialudja magát, mert akkor én is kicsivel tovább aludhatok. Ha esetleg sokáig aludna akkor nem biztos hogy délután fog aludni, mondjuk ez nem nagy gond.
2012. ápr. 14. 15:38
3/8 anonim válasza:
Én hagynám, ha aludna:-) De általában 6-fél 7 körül már felébred.
2012. ápr. 14. 18:51
4/8 anonim válasza:
Nem jelent különösebb bioritmus-borulást. Sőt, jobb ha kialussza magát, amíg jól esik neki, és lehetősége van rá, de a délutáni alvás -de legalábbis a pihenés- nagyon fontos, legalább 7 éves korig. Gondolom az mindig be van ütemezve nálatok is.
2012. ápr. 14. 19:02
5/8 A kérdező kommentje:
Igen, a délutáni alvás az kötelező. Még ha vendégségben is vagyunk valahol, megpróbálunk elhúzódni egy órácskát és pihenünk.
2012. ápr. 14. 19:52
6/8 anonim válasza:
Hétköznap reggelente mikor bölcsibe kell menni alig lehet felkelteni 7:30 kor a fiamat.És a bölcsibe is szinte mindig alszik 2-3 órát alvásidőbe.Este pedig 8-9 közt már alszik.
Hétvégén mint egy kis időzített vekker, hajnalba már kukorékol 5 és 6:30 között,és nem alszik 1 percet sem napközbe és este sem lehet elaltatni csak 10-11 körül.
2012. ápr. 15. 01:32
7/8 anonim válasza:
Én a 4 éves kisfiamat a délutáni alvásból fel szoktam ébreszteni másfél két óra alvás után, mert ha "belehúz", akkor este már le se akar feküdni. Reggelente, ha épp nincs ovi csak akkor keltem, ha extrém sokáig nem ébred fel.
2012. ápr. 19. 15:06
8/8 anonim válasza:
Szia,
Nálunk is ez megy :) Hétköznap 9-kor alvás, mert reggel negyed 7-kor keltenem kell a munkám miatt. Oviban szintén ébresztés van. Úgy programoztuk be, hogy péntek-szombat addig marad fenn, ameddig csak akar, és egyszerűen így is szokta meg :) Nincs ebből semmi gond, beállt a kis szervezete erre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!